Feyenoord wint besloten oefenduel dankzij Dilrosun

Feyenoord wint besloten oefenduel dankzij Dilrosun

Feyenoord heeft woensdagmiddag de besloten oefenwedstrijd in De Kuip winnend afgesloten. De Rotterdammers traden om 13:00 uur aan tegen Go Ahead Eagles. Javairô Dilrosun was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt in het oefenduel zonder de inbreng van de internationals.

Door de interlandbreak ontbrak een groot deel van de selectie bij Feyenoord. Daardoor kwamen onder meer de aan FC Dordrecht verhuurde Antef Tsoungui en Illias Sebaoui in actie, terwijl ook in totaal acht spelers van Feyenoord Academy speeltijd kregen in De Kuip. In het laatste half uur mochten jeugdspelers Djomar Giersthove en Amadou-David Sanyang nog invallen; voor hen betekende dat hun eerste officieuze minuten in het eerste elftal.

Dilrosun brak de wedstrijd open na een half uur spelen, toen hij een vrije trap op de binnenkant van de paal schoot. Via de rug van doelman Erwin Mulder viel de bal binnen: 1-0. In de 39e minuut deed Go Ahead Eagles wat terug. Kort daarna kwam Feyenoord voor de tweede keer aan de leiding, wederom via Dilrosun. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Igor Paixaõ, die na een sterke dribbel het overzicht bewaarde en goed teruglegde.

Voor Feyenoord wordt de competitie over tien dagen hervat met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Op 25 november om 16:30 uur wordt er afgetrapt in Kralingen. Een aantal dagen later staat de kraker tegen Atlético Madrid op het programma. De zondag daarop volgt de topper tegen PSV, die gewonnen moet worden om het gat van zeven punten in de Eredivisie te verkleinen.

Feyenoord - Go Ahead Eagles 2-1 (2-1)

Scoreverloop
35' | 1-0 | Dilrosun
40' | 1-1 | Serra
43' | 2-1 | Dilrosun

Opstellingen
Feyenoord:
Wellenreuther; Nieuwkoop (78’ Valk), Beelen, Tsoungui (63’ Arnoud), Candelaria; Hokke, Van den Belt, Zechiël (78’ Zaal); Sebaoui (78’ Sanyang), Paixão (63’ Giersthove), Dilrosun.
Go Ahead Eagles: Mulder; Everink, Saathof, Kramer, James; Ghafour, Llansana; Serra, Baeten, Fernandes; Sow.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties