Complimenten voor Geertruida: ''Hij overtuigt mij wel''

Complimenten voor Geertruida: ''Hij overtuigt mij wel''

Lutsharel Geertruida lijkt zijn kans te hebben gepakt in het Nederlands Elftal. De verdediger van Feyenoord begon donderdagavond in de basis tegen Griekenland en liet naarmate de wedstrijd vorderde zichzelf steeds meer zien in een 3-4-3 systeem.

''Wat ik bij Geertruida mooi vind, is dat hij vanuit felheid en een goede agressiviteit constant naar voren schakelt'', vertelt oud-international Gerald Vanenburg in gesprek met De Telegraaf. ''Hij wil druk zetten en ik hou echt van dit soort spelers die zo kort op de man zitten en er overheen gaan. Hij heeft nog niet zo gek veel interlands, maar hij durft te voetballen. Hij heeft snelheid en ziet ook de oplossing goed.''

Journalist Süleyman Öztürk was te gast in het praatprogramma FC Rijnmond en zag Geertruida ook een goede indruk maken. ''Ik vond hem in de eerste helft erg sterk spelen. Hij overtuigt mij wel. Je gaat toch kijken voor wie hij kiest op die plek, toch weer voor Geertruida ja of nee, naar aanleiding van die wedstrijd tegen Frankrijk. In verdedigende zin en opbouwende zin was hij overtuigend.''

Geertruida heeft nog een contract tot medio 2025 bij Feyenoord. De Rotterdammers willen zijn contract graag verlengen. Het is alleen de vraag of de verdediger zelf langer in De Kuip wil blijven. Geertruida ziet een stap wel zitten. Oud-Feyenoorder Dirk Kuyt ziet de rechtspoot graag de overstap maken naar Liverpool. In de ogen van Öztürk is dat niet de juiste vervolgstap in zijn carrière.

''Dat kan Dirk Kuyt wel zeggen,'' lacht Öztürk. ''Bayern München heeft een poging gewaagd. RB Leipzig is serieus geweest, en op het laatste moment zijn ze van plan veranderd. Ik adviseer hem, net als Xavi Simons, net onder de top die stap te zetten, zoals Mickey de Ven nu naar Tottenham Hotspur is gegaan. Net onder de top krijg je de tijd om ook aan dat niveau te wennen en dan een stap naar de top te zetten."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties