Oranje wint met Geertruida eenvoudig van Griekenland

Oranje wint met Geertruida eenvoudig van Griekenland

Het Nederlands Elftal heeft donderdagavond goede zaken gedaan als het gaat om de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Met Lutsharel Geertruida in de basisopstelling werd Griekenland verslagen, en staat het met zes punten na drie wedstrijden op de tweede plaats in Groep B.

Bondscoach Ronald Koeman moest winnen van Griekenland om het zichzelf makkelijker te maken in de resterende wedstrijden. Frankrijk is de koploper met vijftien punten uit vijf wedstrijden. De Fransen stevenen af op de eerste plaats en Nederland, Griekenland, Ierland en Gibraltar gaan uitmaken wie tweede gaat worden in de groep. Nu Griekenland verslagen is, heeft het Nederlands Elftal alles in eigen hand.

Koeman begon verrassend genoeg in een 5-3-2 formatie, met Geertruida die samen met Virgil van Dijk en Nathan Aké het achterste blok vormde. De vleugelverdedigers die bij balbezit veelvuldig de aanval zochten waren Daley Blind en Denzel Dumfries. Hierdoor was er geen plek voor Quilindschy Hartman. Het middenveld werd gevormd door Frenkie de Jong en Maarten de Roon.

Voor Nederland was het al vrij snel duidelijk dat het een makkelijke avond zou worden. Maarten de Roon was vroeg in de wedstrijd trefzeker uit een corner, Cody Gakpo en Wout Weghorst bepaalden uiteindelijk de ruststand op een 3-0 voorsprong. In de tweede helft was het ook eenrichtingsverkeer tijdens een wedstrijd waarin het tempo niet al te hoog lag. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Mats Wieffer en Quilindschy Hartman bleven de gehele wedstrijd op de bank. Hartman heeft hierdoor zijn officiële debuut nog niet kunnen maken. Wieffer zag dat middenvelders Tijjani Reijnders en Joey Veerman de voorkeur kregen als invallers. Dit weekend is de volgende mogelijkheid voor Hartman om zijn debuut te maken. Het Nederlands Elftal speelt zondagavond een uitwedstrijd tegen Ierland.

Scoreverloop
17' | 1-0 | De Roon
31' | 2-0 | Gakpo
39' | 3-0 | Weghorst

Opstelling Nederland
Flekken; Geertruida, Van Dijk, Aké (46' De Vrij); Dumfries, De Roon (65 Reijnders), De Jong, Blind; Simons, Weghorst, Gakpo (65' Lang).

Land Gespeeld Punten
1. Frankrijk 5 15
2. Nederland 3 6
3. Griekenland 4 6
4. Ierland 4 3
5. Gibraltar 4 0
Oranje wint met Geertruida eenvoudig van Griekenland
Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties