"Als we Gimenez behouden, kan dat een mooi koppeltje worden"

"Als we Gimenez behouden, kan dat een mooi koppeltje worden"

Rond de traditionele openingswedstrijd van Feyenoord tegen Benfica sprak RTV Rijnmond met diverse oud-Feyenoorders. Zij vertelden onder meer hoe zij aankijken tegen het komende seizoen. De verwachtingen voor de landskampioen waren daarbij hooggespannen.

"Dat is realistisch, ja", zei Joop van Daele over de hoge verwachtingen. "Zeker met de aankopen die ze hadden gedaan." Hij doelde onder meer op de komst van Calvin Stengs en de mogelijke komst van Luka Ivanusec. "Daarmee heb je vervangers voor Idrissi en Jahanbakhsh, want daar waren we nog matig bezet. Achter de bal is het bijna allemaal hetzelfde gebleven."

Pascal Bosschaart deelt de verwachtingen van Van Daele. "Als je kampioen wordt, het grootste deel van je selectie behoudt en wat nieuwe impulsen krijgt, dan is de verwachting natuurlijk dat je weer kampioen wordt." Het meest kijkt hij uit naar de bijdrage van Calvin Stengs. "Ik vond hem altijd een goede speler, al ben ik hem het laatste anderhalf jaar wat uit het oog verloren. Maar ik verwacht veel van hem. Hij is creatief en kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Als we Gimenez behouden, denk ik dat dat een mooi koppeltje kan gaan worden."

"Ten opzichte van de concurrentie is Feyenoord vrij stabiel", stelde Jean-Paul van Gastel. "Ze hebben een aantal goede aankopen gedaan. Wat ik interessant vind, is hoe het zal gaan met het scorend vermogen op het middenveld. Ze zijn Kökcü en Szymanski kwijtgeraakt en het is de vraag of ze daar scorende middenvelders voor terugkrijgen. Het wordt hoe dan ook een interessant seizoen, ook met de Champions League erbij. Ik kijk er heel erg naar uit."

Lees meer over
Calvin Stengs Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties