"Op dit moment is Feyenoord honderd procent topfavoriet"

"Op dit moment is Feyenoord honderd procent topfavoriet"

Waar de meeste Eredivisieclubs nog toewerken naar de competitiestart, zit de voorbereiding er voor Feyenoord en PSV inmiddels op. De landskampioen en bekerwinnaar treffen elkaar vrijdagavond in het duel om de Johan Cruijff Schaal. In de AD Voetbal Podcast stelde Johan Inan vast dat de Rotterdammers met de voorbereiding die ze achter de rug hebben, de beste papieren hebben voor de landstitel.

"Feyenoord kwam goed voor de dag", zag Inan in het laatste oefenduel tegen Benfica. "Ze toonden echt al een behoorlijk niveau. Een hoog tempo, veel automatismes, aanvallers die scoren tegen een behoorlijke tegenstander. Dat ziet er al goed uit. Op de vraag hoe Feyenoord ervoor stond, had Quilindschy Hartman geantwoord: klip en klaar, alles is duidelijk. Dat vat het ook wel samen."

Niet alleen op het veld is dat zo. "Feyenoord heeft ook de selectie al grotendeels op orde. Ueda is onderweg, Ivanusec gaat er waarschijnlijk nog bijkomen. Dan zijn ze al klaar, hebben ze een selectie die ze Champions League-proof achten. Het enige waar ze nog voor moeten uitkijken, is dat er niet in de laatste weken van de window nog een topclub komt voor bijvoorbeeld Geertruida of Gimenez."

Verschil met Ajax
Laatstgenoemde was er tegen Benfica voor het eerst weer bij en tekende direct voor een treffer. Inan, zelf Ajax-watcher, legde die goal naast een soortgelijke mogelijkheid die Brian Brobbey in een oefenduel een dag eerder niet wist te benutten. "Daar zie je wel een verschil in killerinstinct. Bij Gimenez is het heel subtiel afronden, terwijl Brobbey de bal tegen de keeper aanschoot."

"Sowieso heeft Ajax nog een groot gat te dichten ten opzichte van Feyenoord. Of het nu gaat om leiderschap, voetballend vermogen, scorend vermogen of het tempo dat ze hanteren." Of Feyenoord daarmee topfavoriet is voor de landstitel. "Op dit moment? Honderd procent. Maar we hebben nog een maand (tot de transferwindow sluit, red.), dus er kan nog veel veranderen", voegde hij daar nog wel aan toe.

Lees meer over
Johan Cruijff Schaal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties