"De eerste helft tegen Benfica was van zo'n hoog Champions League-niveau"

"De eerste helft tegen Benfica was van zo'n hoog Champions League-niveau"

Feyenoord heeft de laatste grote test van deze voorbereiding zondagmiddag met succes doorstaan. Het versloeg Benfica in De Kuip met 2-1. In de tweede helft zakte het niveau wat - mede door veel wisselingen aan beide kanten - maar vooral in het eerste bedrijf maakte Feyenoord veel indruk.

In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond trapt presentator Frank Stout af. "De eerste helft tegen Benfica was van zo'n hoog Champions League-niveau. Feyenoord gaf niks weg. Ze creëerden ook niet veel, maar ze wat ze creëerden maakten ze ook nog eens af. Dat is wel eens anders geweest." Dennis van Eersel maakt de kanttekening dat het in de opbouw soms nog wat slordig was. "Als je de bal ook zo snel kwijtraakt tegen Champions League-teams van nog een niveau hoger, dan pakken die het momentum en kan zo'n eerste helft heel anders lopen."

"Dan leg je de lat wel heel hoog, op topniveau Champions League", reageert Stout. "Slot zei op de persconferentie dat ze zich niet voorbereiden op de Champions League, maar op goed presteren in de Eredivisie." Van Eersel: "En dan is het niveau van Feyenoord prima. Ik wilde een kritische noot plaatsen, maar natuurlijk ben ik ook lovend over wat ik de eerste helft heb gezien. Hoe het Feyenoord tegen deze tegenstander lukt om ze onder druk te zetten, zelf constant de bal te hebben. Vooral de 2-0 van Gimenez was van grote klasse, al ben ik benieuwd of die in een officieel duel was blijven staan", twijfelt hij of de Mexicaan buitenspel stond.

Collega Dennis Kranenburg wil juist de eerste treffer van Igor Paixão uitlichten. "Het was één verkeerde aanname van Fredrik Aursnes - wat we niet vaak van hem zien - en Paixão profiteert gelijk. Hij kan doorlopen, blijft rustig en schiet hartstikke goed binnen. Dat is precies het spel dat Feyenoord wil spelen." Ook achterin staat het goed, concludeert hij. "Dat blok in het midden - straks met Trauner - maar nu met Hancko en Geertruida, en daarvoor Wieffer en Zerrouki. Daar komen tegenstanders bijna niet doorheen. Ook tegen Benfica zag je weer dat dat echt wel goed staat."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties