Gio droomt van WK 2010

Gio droomt van WK 2010

Giovanni van Bronckhorst hoopt er volgend jaar bij te zijn wanneer het Nederlands elftal afreist naar Zuid-Afrika om daar deel te nemen aan het WK. De linksback gaat er echter niet blind vanuit dat hij dan nog basisspeler is, vertelt hij Ons Oranje.Momenteel is Edson Braafheid de grootste concurrent van Van Bronckhorst. De huidig speler van FC Twente vertrekt deze zomer bovendien naar Bayern München. "Natuurlijk droom ik er van daar te spelen. Maar als er een betere speler is op mijn positie, dan moet die spelen. Het gaat om het team", zo blijft de Feyenoorder rustig onder de toegenomen concurrentie.

Na een moeizaam seizoen bij Feyenoord was het voor Van Bronckhorst lekker zich bij Oranje te voegen. "Natuurlijk wel. Met Oranje is het natuurlijk een hele goede serie. We spelen heel goed. Dan kom je terug bij de club, en dan ging het wat moeizamer. In principe is dat wel steeds omschakelen. Het contrast dit jaar tussen club en Oranje is natuurlijk heel groot geweest. Maar dat hoort ook bij voetbal."

Met zijn 34 lentes begint de leeftijd inmiddels ook te tellen bij Van Bronckhorst. "Daar denk ik wel over na. Ik word wat ouder, maar ik zal gewoon mijn best blijven doen om mijn niveau steeds te halen in Oranje. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk heb ik nog de droom om mijn carrière op het WK af te sluiten, als international. Daar moet je ook vol voor leven. Of dat uiteindelijk dan genoeg is, weet je niet. Het zal afwachten zijn of je op dat moment fysiek gezien daar nog toe in staat bent. En het nog allemaal kan belopen."

Onder Marco van Basten was er al een duidelijk opwaartse lijn te zien bij Oranje, die ook onder Bert van Marwijk wordt voortgezet. Met name de duidelijkheid van de nieuwe bondscoach wordt geroemd. Van Bronckhorst: "We proberen nu vanuit een vaste formatie te spelen. En ook als is de vorm er niet, dat je dan wel op je organisatie kan terugvallen. Dat is wel iets wat we de afgelopen wedstrijden wel hebben ontwikkeld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties