Woerts: 'Huntelaar wilde naar Feyenoord'

Woerts: 'Huntelaar wilde naar Feyenoord'

Voormalig Feyenoord-directeur Chris Woerts heeft tegenover VI een boekje open gedaan over zijn periode bij Feyenoord. Woerts vertelt over het gebrek aan financiële slagkracht, en een akkoord met Klaas-Jan Huntelaar, die uiteindelijk niet tekende.Woerts, die tien seizoenen actief was voor Feyenoord, begint op 12 januari aan een nieuw avontuur. De 49-jarige directeur gaat aan de slag in de Premier League, bij Sunderland.

De beleidsbepaler weet wat het probleem is bij de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. "Feyenoord mist financiële slagkracht. Ik weet nog goed dat we in de tijd van technisch directeur Mark Wotte (2004/2005) bezig waren met een grote sanering van de spelersgroep. Er gingen een heleboel spelers uit, maar we zouden er één kopen."

"De keus was gevallen op Klaas-Jan Huntelaar van sc Heerenveen", vervolgt Woerts. "Hij had al met alle grote clubs gesproken, maar ging ook met Feyenoord om de tafel. Na een tijdje belde hij ons. De keuze was op Feyenoord gevallen, het verhaal van Wotte had hem het meest aangesproken."

Toch tekende de spits van Real Madrid geheel onverwachts bij Ajax. "Wij naar Heerenveen, daar hoorden wij het bedrag. Maar om dat te kunnen betalen, moesten we eerst Dirk Kuijt zien te verkopen. Anders ging het niet, hadden we gewoon de centen niet. Maar daar ging Huntelaar niet op wachten. Ajax legde hetzelfde bedrag direct op tafel, en dus tekende hij daar. Dat bedoel ik met een gebrek aan slagkracht."

Uiteindelijk speelde de international 92 competitieduels voor Ajax waarin hij 76 keer scoorde. Huntelaar maakt vermoedelijk zondag zijn debuut voor zijn nieuwe club Real Madrid, dat hem voor 27 miljoen overnam van de club uit Amsterdam.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties