MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo

MATCHDAY! Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo

Feyenoord verloor vorige week De Klassieker en daardoor lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Hoewel concurrent Vitesse ook verloor, lijkt het gat van vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan niet meer goed te maken. Daardoor lijkt de ploeg van trainer Dick Advocaat nu definitief veroordeeld tot de play-offs. De laatste twee wedstrijden zijn toch nog ietwat belangrijk: de hoogst geklasseerde club van de vier ploegen in de play-offs speelt twee keer thuis. De wedstrijd begint om 14:30 en is te volgen via ESPN en het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
Hoewel het er wel een was, leek De Klassieker van vorige week in niets op een echte Klassieker. Zonder publiek is een wedstrijd al snel levenloos, maar nadat er ook nog eens een slechte wedstrijd op de mat werd gelegd door Feyenoord kijkt menig supporter al uit naar het einde van het seizoen. Door twee eigen doelpunten, een gemiste penalty en een rode kaart is het aftellen naar de play-offs begonnen voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen en zo steekt de ploeg, in misschien wel de belangrijkste fase van het seizoen, in een uiterst slechte vorm.

Advocaat nam de ploeg na de verloren Klassieker echter niets kwalijk. "De eerste helft waren wij niet minder dan Ajax", legde Advocaat zondag na de wedstrijd uit. "Wij kregen de betere kansen", wees hij onder meer op een goede pass van Lutsharel Geertruida op João Teixeira, die de bal miste. "Als je dat soort kansen mist - en dat gebeurt te veel - dan kom je daarna met 0-1 achter door die eigen goal. Als je dan vlak voor rust die penalty niet maakt... Leroy trekt het zichzelf aan, maar ik denk wel dat het elftal geprobeerd heeft om een resultaat neer te zetten." De doelpunten vielen echter knullig. Dat gold sowieso voor de eigen goals, maar ook voor de treffer van Mohammed Kudus, die slordig balverlies van Fer kon afstraffen. "Dat gebeurt te veel dit seizoen: balverlies, waarna wij door de snelheid van de tegenstander een goal tegen krijgen. Ze hebben wel keihard gewerkt, ik kan niet kwaad op ze zijn. Na ADO wel, maar vandaag hebben ze alles gegeven. En de goals voor Ajax vielen wel heel gelukkig."

Een lichtpuntje in deze slechte fase van Feyenoord is dat sterkhouders Jens Toornstra en Steven Berghuis er vandaag weer bij zullen zijn. De schorsingen zijn uitgezeten en normaal gesproken zullen ze gelijk terugkeren in de basis. Christian Conteh, Bart Nieuwkoop en Aliou Baldé zijn er vandaag echter niet bij door blessures. Logischerwijs ontbreekt ook Lucas Pratto door zijn zware blessure die hij opliep tegen Ajax. Tyrell Malacia moet vandaag nog zijn schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Haps; Toornstra, Fer, Kökcü; Berghuis, Linssen, Sinisterra

Vorm Heracles Almelo
Heracles Almelo is aan een redelijke reeks bezig. In de laatste vijf wedstrijden werd er twee keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. De ploeg van trainer Frank Wormuth heeft echter nog veel om voor te spelen. Heracles valt op basis van doelsaldo net buiten de boot wat betreft de play-offs. Het heeft evenveel punten als Sparta Rotterdam, maar met een negatief doelsaldo van zes ten opzichte van het doelsaldo van Sparta (0), moet het voor nu nog genoegen nemen met de negende plek.

Dat betekent dus dat Heracles vandaag tot op het bot gemotiveerd zal zijn, helemaal omdat Sparta vandaag tegen FC Utrecht speelt en daarom dus een lastige wedstrijd te wachten staat. Ook Fortuna Sittard komt met nog maar drie punten achterstand steeds dichterbij voor de Almeloërs. De boodschap die Wormuth aan zijn ploeg zal gaan meegeven is dan ook duidelijk. ''We hebben het behalen van de achtste plaats na afgelopen weekend helaas niet meer in eigen hand, maar er is nog steeds alle kans om het te halen. De opdracht voor morgenmiddag is duidelijk: we zullen moeten winnen van Feyenoord om uitzicht te houden op de play-offs'', zegt de trainer op de persconferentie.

''Feyenoord is natuurlijk een uitstekende tegenstander, maar we hebben dit seizoen tot twee keer toe bewezen goed partij te kunnen bieden. De competitiewedstrijd in De Kuip eindigde in 0-0 en in het bekertoernooi werden we er in januari uitgeschakeld, maar toen speelden we ook een prima wedstrijd. Hopelijk is de derde onderlinge wedstrijd een prooi voor ons. Als dat lukt zijn we zondag nog in de race voor de play-offs.'' Heracles beschikt vandaag ook nog eens over een vrijwel fitte selectie. ''Dat is een mooi gegeven in de laatste weken van het seizoen'', aldus Wormuth.

Vermoedelijke opstelling Heracles Almelo:
Blaswich; Fadiga, Pröpper, Knoester, Quagliata; Vloet, Schoofs, De La Torre; Lunding, Bakis, Burgzorg

Historie
2019 – 2020 Heracles Almelo – Feyenoord 2-3 (1-0)
2018 – 2019 Heracles Almelo – Feyenoord 0-2 (0-0)
2017 – 2018 Heracles Almelo – Feyenoord 2-4 (0-3)
2016 – 2017 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1 (0-1)
2015 – 2016 Heracles Almelo – Feyenoord 2-2 (1-1)

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Ridgeciano Haps Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Vitesse FC Utrecht ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi João Teixeira Christian Conteh Lucas Pratto MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties