Kieft: ''Niets is zo gemakkelijk als naar je spelers wijzen''

Kieft: ''Niets is zo gemakkelijk als naar je spelers wijzen''

De afgelopen week ging het alleen maar over Dick Advocaat in het Nederlandse voetbal. Na de blamage tegen ADO Den Haag liet de oefenmeester doorschemeren dat hij zelf wel eens zijn conclusies kon trekken. Na een groepsgesprek op dinsdag op 1908 heeft de groep echter besloten om het seizoen samen af te maken.

Wim Kieft is niet te spreken over de manier waarop Advocaat reageerde na het verlies in Den Haag. ''Na Feyenoords afgang bij ADO Den Haag stelde hij voor de tweede keer in tien weken de vertrouwensvraag aan zijn spelers. Ze moesten maar laten weten of ze nog wel met hem door wilden. Niets zo gemakkelijk als naar de spelers wijzen, de verantwoordelijkheid afschuiven en daarmee jezelf vrijpleiten'', aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. Kieft is van mening is dat Advocaat ''zelf zijn conclusies had moet trekken''.

Ook is de 43-voudig international niet te spreken over de manier waarop Advocaat met Steven Berghuis omgaat. Kieft vindt dat de oefenmeester Berghuis ten onrechte 'uit de wind houdt'. ''Feyenoord is overgeleverd aan zijn nukken en Advocaat accepteert het omdat hij hem nodig heeft. Hij praat het zelfs goed dat Berghuis onder het mom van winnaarsmentaliteit twee rode kaarten pakt. Dat is toch helemaal niet nodig? Intussen ontloopt Berghuis de ellende die zijn schorsing heeft veroorzaakt en focust hij zich meer op het Nederlands elftal dan op Feyenoord."

Lees meer over
Steven Berghuis ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties