Slot over vermoeidheid bij Gimenez: "Dat is iets voor mij om te leren"

Slot over vermoeidheid bij Gimenez: "Dat is iets voor mij om te leren"

Het einde van de tunnel, genaamd de Eredivisie, is in zicht. Het seizoen zit er bijna op. Dat betekent alleen niet dat de spelers op vakantie kunnen. De koffers zullen worden ingepakt, maar de meesten met voetbalschoenen. Komende zomer staan er meerdere grote toernooien op het programma. Veel van de Feyenoordspelers zullen kans maken op deelname. Iets wat Arne Slot ziet als een motivatie richting de laatste twee wedstrijden voor de zomerstop.

Iemand waarvan er gerede twijfel is ontstaan of hij naar het EK zal gaan, is Mats Wieffer. De verdedigende middenvelder staat al bijna een maand aan de kant met een blessure, maar heeft de hoop nog niet opgegeven, aldus Slot. De trainer geeft een herhalend antwoord op de vraag van een journalist: ''Je hebt echt onder een steen geleefd de afgelopen weken, hè? Je stelt echt vragen die al 312 keer gesteld zijn, maar dat geeft niet. Mats is niet in staat om voor ons te spelen. Dan zijn we twee weken verder en kan er een betere inschatting gemaakt worden met betrekking tot het EK. Dan is de keuze niet meer aan Feyenoord, maar aan Mats en de medische staf van het Nederlands elftal.''

Santiago Gimenez mag ook nog hopen op een uitverkiezing, maar was deze week ook te zien in een groot interview met Ziggo Sport. Hij vertelde dat vermoeidheid invloed had op zijn prestaties, Slot ziet dat anders. ''Ik was best een beetje verrast dat hij dat zei. Ik heb regelmatig gesprekken met hem gevoerd en vertelt dat ik het me kan voorstellen dat de vermoeidheid aan de orde zou kunnen zijn en dat het dan goed was om even rust te nemen op een moment dat het niet extreem belangrijk was."

"Maar op die momenten gaf hij vaak aan dat hij enorm fit was en klaar om te spelen", vervolgt de trainer. "Dat is iets voor mij om te leren. Spelers geven blijkbaar aan te kunnen spelen, waar ze weken later iets anders laten horen. Ik denk niet het met vermoeidheid te maken heeft. De analisten roepen dat uit gemak aan de tafels.''

Lees meer over
Arne Slot Mats Wieffer Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties