Gimenez: "Na dat moment speelde ik op een lager niveau"

Gimenez: "Na dat moment speelde ik op een lager niveau"

Het is Feyenoord dit seizoen niet gelukt om voor het tweede jaar op rij de landstitel te winnen. Uiteraard heeft dit te maken met bijvoorbeeld het puntenverlies in de eerste twee speelrondes, maar het komt ook doordat de tegenstanders op een andere manier aan de wedstrijd begonnen tegen de Rotterdammers.

"Ik heb het een beetje gemerkt", vertelt Santiago Gimenez over het verschil tussen vorig seizoen en het huidige seizoen als regerend landskampioen. "Ze respecteerden ons een beetje meer, maar niet op een aardige manier. Ze speelden defensief. Dit seizoen speelden we qua voetbal beter dan vorig seizoen, maar ik denk dat we veel punten verloren hebben. Volgens mij hebben we de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld en in het begin zie je misschien het belang van die wedstrijden niet, maar aan het einde weet je dat ze heel belangrijk zijn geweest."

Slot pakte zijn manier van de spelers op scherp houden ook anders aan, zo vertelt Alireza Jahanbakhsh in het praatprogramma Kick 't Met van Ziggo Sport. "Dat is een van de dingen die hij ons heel vaak vertelt. Als regerend kampioen verwachten ze altijd dat je komt om te presteren. Wat bij ons gebeurde, is dat veel teams ons meer serieus namen. Ze wisten dat ze tegen de kampioen van het land moesten spelen. Dus gingen ze een beetje anders spelen. Vooral verdedigender en ze spelen harder. De spelers individueel willen zich laten zien omdat ze tegen de kampioen van het land spelen. Slot herhaalde het elke kaar als we punten verloren."

Een wedstrijd herhalen
Vervolgens krijgen de twee Feyenoorders de vraag welke wedstrijd van dit seizoen ze graag nog een keer willen spelen, omdat het zo'n mooie ervaring was, of omdat de uitslag anders had moeten zijn. Gimenez: "Als ik de ervaring zou willen herhalen, dan zou ik zeggen Lazio. Mijn debuut in de Champions League. Maar we wonnen, dus laten we hem zo houden. Als ik er één zou willen veranderen, dan zou ik een belangrijke wedstrijd van mezelf noemen toen ik de penalty stifte. Omdat mijn vertrouwen heel hoog was en na dat moment speelde ik op een lager niveau."

Voor Jahanbakhsh was de keuze ook snel gemaakt. "Ik zou waarschijnlijk een wedstrijd kiezen waarin ik niet speelde wegens mijn blessure. Dat was Atlético-thuis. Die wedstrijd zou een groot verschil kunnen maken wat betreft overwinteren in de Champions League. In het geval van opnieuw spelen van een wedstrijd om ervan te genieten, dan zeker Ajax-thuis."

Clubgeschiedenis
De huidige selectie van Feyenoord zal niet alleen voor altijd worden herinnerd vanwege de prijzen die ze hebben gewonnen, maar ook dankzij het goede spel. Voor Jahanbakhsh is dat een heel belangrijk iets. "Voor mij is het belangrijk dat waar ik ook speel, ik iets van mezelf achterlaat. Dat probeerde ik ook de laatste drie jaar bij Feyenoord te doen. In het geval van mijn relatie en verbinding met de fans en binnen de club met spelers en staf. Dat is altijd heel belangrijk voor mij. Deze groep spelers, dit jaar en met name vorig jaar zijn heel speciaal."

De aanvaller, die Feyenoord aan het einde van dit seizoen zal verlaten, bedankt vooral ook de mensen op de achtergrond die hard werken binnen de club. "Ik denk dat al deze jongens het echt waard zijn om te herinneren als spelers. En daarbovenop zou ik Arne zetten. Hij speelt zo’n grote rol hierin. De hele staf die we hebben, de technische staf, de medische staf en alle mensen rond de club. Ik zou ze allemaal noemen. Ze spelen allemaal een grote rol in het succes van de club."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties