Van Hanegem: "Gezien zijn manier van spelen hoort hij bij Feyenoord"

Van Hanegem: "Gezien zijn manier van spelen hoort hij bij Feyenoord"

Het weekend staat voor de deur en traditiegetrouw is dat het moment dat de trouwe luisteraars weer kunnen luisteren naar de podcast van Willem van Hanegem. Het Feyenoordicoon staat erom bekend dat hij altijd zijn eerlijke mening geeft en dat doet hij ook in deze aflevering. Zo ligt hij er niet wakker van dat Arne Slot gaat vertrekken en heeft hij al een opvolger in gedachte.

"Daarvoor vond ik het ook verschrikkelijk, maar dat is Dick zijn manier van spelen. Hij heeft het ook aardig gedaan", opent Van Hanegem in de Willem&Wessel podcast. "Dan krijg je een andere trainer en die andere trainer gaat wat aanvallender spelen, of heel veel aanvallender, zeker in het begin. Hij heeft heel veel spelers gekocht, aardige spelers ook. Dan is het toch heel logisch dat wij het allemaal weer leuk vonden?"

"Het eerste jaar vond ik de manier waarop hij speelde heel mooi. Het tweede jaar ben je kampioen geworden, met vlagen heel redelijk tot goed gespeeld. Het laatste seizoen vond ik één van de minste. Wat zegt dan de trainer: ‘Ja, maar we hebben meer punten'. Het is zo verschrikkelijk als je zit te kijken naar een hele boel ploegen die aan het voetballen zijn", doelt Van Hanegem op de rest van de Eredivisie die ook gewoon een stuk minder goed is.

Mark van Bommel
Van Hanegem ligt er niet wakker van dat Slot vertrekt uit De Kuip. Een opvolger zal het vast ook goed doen. Mark van Bommel is een trainer waar de Feyenoordicoon het wel in ziet zitten. "Omdat hij gezien zijn manier van spelen en ook zijn karakter, hoort bij Feyenoord." Dat Van Bommel vroeger altijd werd uitgescholden in De Kuip hoeft geen probleem te zijn, aldus Van Hanegem. "Dat soort mensen vinden dat heerlijk. Hoe meer ze schelden, des te leuker is het. Je gaat een kaartje kopen of een seizoenskaart, om het uit te schelden. Nou, lekker! Dat is toch heerlijk man."

Santiago Gimenez
Van Hanegem zag hoe de Mexicaan afgelopen weekend twee keer wist te scoren, maar hij baalt vooral dat Gimenez dat niet eerder deed. "Elke keer had hij binnen tien tot twintig minuten al twee goals kunnen maken, in zijn normale doen. Misschien dat hij dacht van 'ik doe eens rustig aan'. Dan is het de laatste wedstrijd tegen topclub PEC Zwolle, maar al die wedstrijden die ik gezien heb waren het laatste half jaar het echt droevig. Nu alles is afgelopen en we spelen tegen PEC Zwolle en hij doet iets leuks, vinden we het prima? Ik dacht wel: ‘Hé, hé, het werd tijd'."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties