"Wij willen heel graag het puntenaantal van vorig jaar verbeteren"

"Wij willen heel graag het puntenaantal van vorig jaar verbeteren"

Dit seizoen stonden NEC en Feyenoord al twee keer tegenover elkaar. De thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Nijmegen eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar dat was een totaal onnodig resultaat met het goede spel van de Rotterdammers in de eerste helft. De finale werd gewonnen, maar verliep een stuk moeizamer en dus zal het duel van komende zondag wederom een uitdagende wedstrijd worden, zo weet ook Arne Slot.

"Het gekke aan voetbal is dat de eerste wedstrijd (2-2) van dit seizoen tegen NEC, we veel meer verdienden om te winnen dan de wedstrijd die we met 1-0 wonnen. De 2-2 waren we echt veel en veel beter, maar dat is ook voetbal", vertelt de trainer. Toch blijft NEC standaard een lastige tegenstander. "Ze hebben een goede trainer en goede spelers. Ik denk dat NEC en hele goede selectie heeft. Als iedereen fit is, staan ze volledig terecht op de plek waar ze nu staan. Als ze een aantal blessures hebben, wordt het wel wat minder. Dat is ook normaal voor een club als NEC."

Revanche?
Slot heeft geen speciale gevoelens bij de wedstrijd tegen NEC, omdat zijn elftal de bekerfinale wist te winnen. "Ik weet niet of dit voor NEC uitmaakt. Mochten ze nu van ons winnen zal dat namelijk niet de voldoening geven van het winnen van de bekerfinale. Maar zij spelen wel voor plek vijf, dus volgens mij is dat voor hen een belangrijk argument om tegen ons heel goed te zijn."

Motivatie
Tijdens de persconferentie haalt Slot ook nog het puntenrecord aan. ''Wij willen heel graag het puntenaantal van vorig jaar verbeteren. Ik houd het ze heel vaak voor, maar of het voor hun een prikkel is dat zal moeten blijken. Er zijn meerdere prikkels voor hen om goed te presteren. Bijvoorbeeld om bij de nationale selectie te komen, of in ieder geval om fit te blijven voor het EK of de Copa America als je bij de selectie zit. Daarnaast is het drie jaar een voorrecht om in dit elftal te voetballen, omdat het een heel goed elftal is. Nu zullen ze dat alleen tegen een hele sterke tegenstander moeten doen.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties