Slot sprak met ernstig zieke Feyenoord-fan: "Hij zei dat ik moet doorzetten"

Slot sprak met ernstig zieke Feyenoord-fan: "Hij zei dat ik moet doorzetten"

De 11-jarige Mats Rijsdijk stond vorige week zondag na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle 'ineens' in de kleedkamer van Feyenoord. Twee weken daarvoor kreeg hij te horen dat hij kanker heeft en dus was het een flinke opsteker voor de jonge fan die een enorm heftige tijd tegemoet zal gaan.

Quinten Timber, Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh en Lutsharel Geertruida zijn allemaal helden van Mats. Afgelopen zondag zag hij hoe de spelers van Feyenoord allemaal dolgraag een handtekening op zijn shirt wilden zetten. Arne Slot maakte nog tijd voor een persoonlijk gesprek, maar was eerst niet helemaal op de hoogte van de situatie. De trainer was enorm geschrokken van het nieuws dat Mats zelf voor het eerst hardop uitsprak. "Slot zei daarna dat ik door moest zetten. Dat het allemaal goed zou komen. En hij vroeg of ik mee de kleedkamer in kwam", vertelt mats in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dankzij een overbuurman mocht Mats samen met zijn vader naar De Kuip om de wedstrijd in Business Seats te volgen. Een medewerker van Feyenoord haalde de vader en zoon tijdens de rust naar beneden en gaf ze twee Feyenoordshirts en een stift. "Na de wedstrijd moesten we terugkomen. Toen belde iemand van Feyenoord dat we snel naar beneden moesten komen." Dankzij het alerte personeel mocht Mats onder leiding van een beveiliger naar de kleedkamer, waar hij ineens al zijn helden zag. "Het ging heel snel. Die ochtend hoorden we dat we naar Feyenoord gingen en die avond stonden we in de kleedkamer."

"Voor het eerst sinds hij zo ziek is, heb ik hem weer zien lachen", vertelt vader Pascla. "Het heeft veel meer impact dat hij dat gezegd heeft, dan dat wij dat zeggen." Op 19 mei zal Mats, op verzoek van Gimenez, weer te vinden zijn in De Kuip. De Mexicaanse spits heeft hem namelijk uitgenodigd om samen met hem het veld te betreden voorafgaand aan de aftrap.

De hele crew van FR12.nl wenst Mats enorm veel sterkte en kracht toe voor de komende periode. Wij verzoeken iedereen om, uiteraard, respectvol om te gaan met de reacties onder dit topic.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties