Afgelopen | Persconferentie Slot in aanloop naar NEC - Feyenoord

Afgelopen | Persconferentie Slot in aanloop naar NEC - Feyenoord

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie worden alle wedstrijden in deze speelronde op hetzelfde tijdstip afgewerkt. Dat betekent dat Feyenoord zondag om 14:30 uur het moet opnemen tegen NEC. Voor de Rotterdammers is het de laatste uitwedstrijd van dit seizoen en Arne Slot blikt vanmiddag, ook om 14:30 uur, vooruit op het duel.

Feyenoord zal met de gewonnen bekerfinale in het achterhoofd vol vertrouwen afreizen naar Nijmegen, maar toch is NEC in het eigen stadion altijd beter en verloor bijvoorbeeld PSV daar het enige competitieduel tot nu toe. In de gehele historie hebben de Rotterdammers 47 keer een uitwedstrijd gespeeld tegen NEC. Daarvan won Feyenoord de overtuigende meerderheid van 27 wedstrijden, terwijl er 8 gelijk werden gespeeld en 12 werden gewonnen door de thuisploeg.

Voor Slot en zijn spelers zal er alles aan gedaan worden om de drie punten te behalen, want het is namelijk nog mogelijk om het puntenaantal van vorig seizoen te verbreken. Met de landstitel op zak behaalde Feyenoord vorig seizoen 82 punten in de Eredivisie. Nu staan de Rotterdammers op een aantal van 78 en met nog twee wedstrijden te gaan kunnen ze dus eindigen op 84 punten. Het record stamt uit het seizoen 1972/1973 en staat, omgerekend naar het huidige puntensysteem, op 85.

NEC-trainer Rogier Meijer weet na de bekerfinale precies wat zijn ploeg moet aanpassen om mogelijk wel kans te maken op de winst. Na afloop van de wedstrijd op 21 april was hij erg lovend over Feyenoord. "We hebben alles gegeven, maar helaas is het niet gelukt. Ik ben trots op de manier waarop we ons hebben gepresenteerd. We zijn hier gekomen door op een bepaalde manier te voetballen en speelden nu tegen de best voetballende ploeg van Nederland, vind ik. Op dit moment doet de verloren finale pijn."

Klik hier om de persconferentie vanaf 14:30 uur te bekijken.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties