Antonucci had last van allergische reactie: ''Ik werd steeds vermoeider''

Antonucci had last van allergische reactie: ''Ik werd steeds vermoeider''

Franco Antonucci staat inmiddels bovenaan in het 'voetballer van het jaar klassement' van de Keuken Kampioen Divisie van Voetbal International. Toch kende de middenvelder moeilijke maanden en is hij pas sinds kort weer in topvorm. Een allergie die op zijn beurt weer tot ademhalingsproblemen leidde bleek de reden van de vormdip te zijn. "Wanneer ik niet goed presteer, wil ik geen excuses zoeken."

"Eerst de oplossing bij mezelf zien te vinden en nóg harder werken", aldus Antonucci in De Telegraaf. In dit geval kwam de speler van Volendam dus tot de conclusie dat zijn mindere presteren een externe oorzaak had. "Na het douchen had ik telkens huiduitslag. Zo begon het. Ik kwam net terug van een blessure en wilde niet weer uit de roulatie zijn. Maar ik werd steeds vermoeider, kon op de training en in wedstrijden niet brengen wat ik wilde en dat frustreerde me.”

"Op een gegeven moment moest ik na elke actie herstellen, kon ik de extra sprints op de training niet meer maken en daarna sliep ik soms drie uur achter elkaar. Toen kon iedereen het wel zien en heb ik ook verteld wat er speelde.” Antonucci heeft last van Urticaria (netelroos). "Het is een allergische reactie op de medicijnen die ik nam in de blessureperiode. Uit een analyse bleek bovendien dat ik mijn voedingspatroon moest veranderen, want dat heeft de situatie verergerd. Dat zie ik dan als een voordeel. Ik heb het moeten accepteren en moest geduldig zijn. Dat was moeilijk voor mij, want ik wil Volendam heel graag helpen om proberen te promoveren en ten tweede wil ik aan Feyenoord laten zien dat ik in de toekomst van waarde kan zijn.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties