De Statistieken: Berghuis, Bijlow, Botteghin en Geertruida

maandag 5 april 2021 10:13 19.225 keer bekeken 48 reacties Pro Shots

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen Fortuna Sittard, met daarin onder meer de goede optredens van Steven Berghuis, Justin Bijlow, Eric Botteghin en Lutsharel Geertruida. 

Het gemiddelde rapportcijfer op basis van de statistieken van SofaScore lag hoog bij Feyenoord. Alleen Leroy Fer, Mark Diemers en Robert Bozeník werden lager beoordeeld dan een zeven. De beste beoordeling ontving Steven Berghuis: een 8,6. Naast zijn goede goal en prachtige assist was hij goed voor liefst 6 sleutelpasses en zag hij in totaal 47 van zijn 61 passes (77%) aankomen.

De rest van de uitblinkers vonden we vooral achterin. Justin Bijlow (beoordeeld met een 7,8) hield de nul met drie belangrijke reddingen en ook Eric Botteghin had daar met liefst 8 onderscheppingen, 2 tackles, 1 geblokt schot en 1 clearance een belangrijk aandeel aan. Bovendien won hij 5 van zijn 7 duels (4 daarvan luchtduels, waarvan hij er 3 won) en kwam 89% van zijn 74 passes aan. 

De laatste noemenswaardige prestatie was die van Lutsharel Geertruida. Verdedigend was hij belangrijk met 3 geslaagde tackles, 1 interceptie en 1 clearance en door liefst 9 van zijn 11 duels te winnen. Ook voorin was hij dreigend met liefst 4 geslaagde dribbels (2 dribbels mislukten) en 3 sleutelpasses. De verdediger werd - net als Botteghin - beoordeeld met een 7,9. 

Gerelateerd nieuws
48 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 13 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 221 mensen actief, waarvan 58 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved