Berghuis: ''Ik werk er hard voor en wil belangrijk zijn voor Oranje''

maandag 29 maart 2021 00:56 46.740 keer bekeken 273 reacties Pro Shots

Nederland speelde tegen Letland een alleraardigste eerste helft die naast een doelpunt van Steven Berghuis ook nog minstens twee assists van de linksbuiten op had moeten leveren, maar zijn panklare voorzetten werden tegen de lat gekopt. Daarnaast was Berghuis nog meerdere malen zeer dreigend met steekpasses en het verleggen van het spel. Roy Makaay was de rapporteur van De Telegraaf en beloonde de Feyenoorder met een 7.

Het was het hoogste cijfer, al ontvingen Matthijs de Ligt, Owen Wijndal en Frenkie en Luuk de Jong hetzelfde cijfer. Makaay: "Die goal tegen Letland omschrijf ik als het handelsmerk van Steven. Hij aast op die mogelijkheid om naar binnen te trekken. Ligt de bal in dat gebiedje tussen de hoek van de zestienmeter en de halve cirkel voor zijn linker, dan is hij levensgevaarlijk. Dat is echt een wapen voor Oranje. In de Eredivisie hebben we het al vaak gezien. Ik ben blij dat hij het nu ook in een interland heeft gedaan. Het zorgde meteen voor een soort bevrijding in zijn spel. Ach, dat hij ook wel eens balverlies heeft, is logisch. Als je zoveel acties moet maken en de tegenstander verdedigt zo massaal, dan kan er altijd wel een keer een voetje tussen zitten."

Het was, in interland 23, de allereerste goal voor Berghuis in Oranje, maar niet het begin van een monsterscore, terwijl dat wel mogelijk leek (expected goals voor Oranje was 6,44). Berghuis zelf snapt ook niet waarom het 'maar' 2-0 is geworden. "Volgens mij zei Frenkie de Jong dat we 37 doelpogingen hadden. Dat het na de eerste helft 1-0 stond, was ongelooflijk. We creëerden ontzettend veel kansen, speelden in een hoog tempo, hadden het initiatief en kwamen met veel mensen in het zestienmetergebied. Het was wachten op 2-0, 3-0 en 4-0.”

Er viel toch wel een last van de schouders van de flankspeler toen hij eindelijk die eerste goal voor Oranje maakte. "En ik ben er ook trots op, want ik werk er hard voor en ik wil belangrijk zijn voor Oranje, het team helpen. Dan is het lekker dat je de wedstrijd openbreekt.” En dat voor het eerst sinds lange tijd weer eens voor supporters. "Het was enorm leuk om weer eens voor fans te voetballen. Geweldig ook voor die mensen, denk ik. Ze waren enthousiast. Het voelde voor ons fantastisch. En het is te hopen dat de wereld er de komende maanden een stuk beter uitziet. Dat zou voor iedereen heel mooi zijn.”

Gerelateerd nieuws
273 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 73 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 732 mensen actief, waarvan 275 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved