Advocaat sprak Kökcü toe: ''Tot hier en niet verder''

Advocaat sprak Kökcü toe: ''Tot hier en niet verder''

Orkun Kökcü verkeerde dit seizoen vooralsnog niet in topvorm, maar merkt dat het de laatste weken naar eigen zeggen 'als vanouds' gaat. Dat vertelde hij in gesprek met de NOS. "Ik heb er vertrouwen in dat ik het laatste deel van het seizoen goed ga afsluiten."

De vormdip ging bij Kökcü persoonlijk tussen de oren zitten. "Natuurlijk denk je wel na over hoe het nu kan dat het vorig jaar zo goed ging en nu af en toe wat minder. Dat hoort bij de ontwikkeling van een jonge speler, dat het met ups en downs gaat, maar het is aan jou hoe snel je er weer bovenop komt. Daar had ik in het begin wel moeite mee, dat ik te vaak in die teleurstelling bleef hangen. Nu heb ik geleerd om de knop snel om te zetten en het weer positief te benaderen."

Daarbij speelde trainer Dick Advocaat een belangrijke rol. De oefenmeester sprak geregeld zijn vertrouwen uit in Kökcü, maar was ook streng voor de twintigjarige Feyenoorder. "Een paar weken geleden zei hij: 'Tot hier en niet verder. Het moet echt stukken beter.' Toen hij dat zei, ging wel de knop om: als je zo door blijft gaan, belandt je misschien wel op de bank. Toen ben ik extra mijn best gaan doen op de training en meer dan honderd procent gaan geven."

Volgend seizoen
Het seizoen 2020/21 is nog verre van gespeeld, maar er wordt bij Feyenoord al vooruit gekeken naar het volgende seizoen. Arne Slot neemt het stokje dan over van Dick Advocaat en sprak om die reden al met enkele spelers, maar met Kökcü nog niet. Of hij de Turks international er volgend seizoen bij heeft, is nog niet zeker. "Ik wil sowieso het seizoen goed afsluiten en daarna hoop ik met het EK mee te doen. Dan kan je altijd nog verder kijken."

"Ik kan nu ook niet zeggen wat er in de zomer gebeurt. Dat moet de tijd uitwijzen", vervolgde Kökcü. Ook de middenvelder weet dat Feyenoord het geld van een eventuele transfer goed kan gebruiken. "Eigenlijk ligt het bij Feyenoord. Als er een goed bod komt en ze gaan ermee akkoord, is het aan mij om een overweging te maken. We gaan het zien."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties