''Als je PSV een tikkie kan geven, dan worden die ook nerveus''

''Als je PSV een tikkie kan geven, dan worden die ook nerveus''

Feyenoord boekte een grote zege op VVV Venlo en sloot zo een matige periode in de Eredivisie af. Opvallend genoeg liepen de Rotterdammers averij op in wedstrijden waar er bij vlagen goed voetbal gespeeld werd (de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen daargelaten). Dat viel ook oud-trainer Rob Jacobs op. "Het gebeurt elke keer: één helft Ajax goed, één helft PSV goed en de eerste helft tegen AZ was ook behoorlijk. En dan is er altijd een helft bij die niet om aan te zien is."

"Dan blijf je wel 25 wedstrijden lang moeilijk om te bestrijden, dat is alleen maar respect voor Dick, maar tegen je directe concurrenten haal je de punten dan niet en nu sta je een heel end achter nog", aldus Jacobs bij FC Rijnmond. De tweede plek, waar PSV nu staat, lijkt sowieso uit zicht. "Dat kan bijna niet, dan zou die andere drie wedstrijden moeten verliezen." Maar aan de andere kant: "Als je zondag dat PSV een tikkie kan geven, dan worden die ook nerveus. Met zo'n Duitser als hoofdtrainer ben je al snel nerveus hoor", zo vervolgt Jacobs. "Het is typisch Feyenoord om daar dan gewoon te winnen. Ik heb daar Feyenoord weleens met tien man zien spelen, met Boëtius nog, en toen speelden ze dat PSV helemaal van de mat. Dus het kan wel."

Ook licht Jacobs er een paar spelers van Feyenoord uit. Om te beginnen Jens Toornstra: "Het is een speler die iedere trainer in zijn elftal wil hebben, altijd alles geven. Je hebt het weleens over 'kilometers maken', maar wat hij op zijn teller heeft staan is ook ongelofelijk. Een geweldige speler, zijn instelling is fantastisch." Steven Berghuis kan op minder vleiende woorden rekenen. "Ik dacht dat hij behoorlijk bezig was en iedere wedstrijd weer van meerwaarde kon zijn, maar dat 'iedere wedstrijd weer' is er sowieso niet bij geweest."

"Het gaat erom dat als je aanvoerder bent, dan heb je bij je trainer ook iets meer krediet. Bij Advocaat heeft hij 100% krediet, maar wat hij dan doet allemaal: op een gegeven moment gaat er bij hem een lamp uit. Niet één, maar dan doet hij opeens twee hele rare dingen. Ik wist niet wat ik zag tegen Heerenveen (tweede geel bij een 1-3 voorsprong in de kwartfinale van de beker - red.). Wat bezielt je als je zo goed kunt voetballen?" Jacobs heeft wat tips voor de vleugelaanvaller. "Laat zien wat je kan, want ik vind het een geweldige speler, maar zijn gedrag... dan gaat het niet goed en dan laat hij zijn tegenstander dat merken. Dat moet je niet doen."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Jens Toornstra ajax sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties