''Feyenoord moet daar toch op kunnen anticiperen?''

zondag 28 februari 2021 14:33 20.435 keer bekeken 34 reacties Pro Shots

Tegen FC Twente én FC Groningen moest Feyenoord genoegen nemen met een gelijkspel. Dat leek het ook te doen: na afloop leek er tevredenheid te heersen met het behaalde punt. Clubwatcher Sinclair Bischop zag dat ook terug in de wissels van trainer Dick Advocaat. "Ik miste toch wel een echt slotoffensief."

"Dat heb ik bij meerdere wedstrijden van Feyenoord", vervolgt hij in de FC Rijnmond Podcast. "In Groningen hadden ze de beste kansen, maar geen echt slotoffensief. Dan verwacht je misschien wat meer risico qua wissels, een verdediger eruit en een aanvaller erbij. Dat je een tegenstander nog even bij de keel pakt. Zeker ook omdat Groningen en Twente er wel doorheen zaten en met een punt tevreden leken te zijn. Probeer dan te wisselen en de overwinning over de streep te trekken. Sommige clubs scoren vaak in de laatste minuten, maar dwingen dat ook af. Nu bleef de formatie hetzelfde en heb ik geen echt grote kansen meer gezien."

Dennis van Eersel onderstreept dat en gaat ook in op het tactische aspect. "Bij Twente had ik inderdaad echt het gevoel dat de tank ook leeg was en vond ik het vreemd dat er geen aanvaller bij kwam. Buijs (trainer van Groningen, red.) deed ook zelf een goede zet: die ging defensief de boel wat omzetten en met vijf man achterop spelen. Daar speelde Feyenoord niet meer doorheen en daar kwam ook geen tactische vondst tegenover."

Ruud van Os haalt nog eens extra uit naar trainer Dick Advocaat. "Dat is iets dat mij altijd verbaast. Als Danny Buijs het kan, waarom kan Advocaat het dan niet. Ronald Koeman kon het ook: met een variant het verloop van een wedstrijd veranderen. Van Bronckhorst lukte dat ook niet, die liet het maar begaan. Ging het goed, dan ging het goed en ging het slecht, dan ging het slecht. Als Buijs het iets anders neerzet, dan moet Feyenoord daar toch op kunnen anticiperen? En zullen we het nog eens over Heerenveen-uit hebben? Joey Veerman doet iets anders en heel Feyenoord is in de war."

Gerelateerd nieuws
34 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 16 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 786 mensen actief, waarvan 233 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved