Petrovic: ''Trots dat de spelers me knuffelden''

Petrovic: ''Trots dat de spelers me knuffelden''

Voor Zeljko Petrovic is het affiche tussen Feyenoord en Willem II een heel bijzondere. Twee weken geleden stond hij zelf nog onder contract bij de Rotterdammers, waar hij samenwerkte met trainer en goede vriend Dick Advocaat. Petrovic noemde het dan ook 'een beetje spannend' om als trainer van de de Tilburgers terug te keren in De Kuip.

"Het is niet de eerste keer voor mij, ik heb met ADO ook al hier gespeeld. Maar het is wel een apart gevoel dat je tegen Advocaat speelt", vertelde Petrovic voor de wedstrijd aan ESPN. Hij ontving een warm welkom bij zijn oude club. "Ik ben heel trots dat de spelers allemaal langs mij liepen en me knuffelden. Ik vind het apart. Een paar weken geleden werkten we hier nog samen. Ik had nooit gedacht dat ik tegen Advocaat zou spelen."

Petrovic heeft nog veel contact met Advocaat, al was dat de afgelopen drie dagen niet zo. "Het is toch moeilijk om te praten als je tegen elkaar speelt. Ik denk dat hij mij niet wil lastig vallen en ik hem ook niet. We zijn professionals. Ik werk voor Willem II en wil er vandaag alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Dat geldt voor Feyenoord ook."

Als voormalig staflid weet Petrovic hoe hij Feyenoord moet bestrijden. "Als je hier speelt en je alleen ingraaft, is dat kansloos. Je moet proberen iets te doen. Willem II is gewend aan te vallen en druk te zetten. Als je als nieuwe trainer dat helemaal omgooit, werkt dat niet. Soms ben je wel gedwongen om achteruit te verdedigen, omdat je tegen Feyenoord speelt. Maar we willen wel proberen te voetballen en iets te creëren."

Lees meer over
De Kuip Willem II Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties