''Dat Feyenoord minder presteert in De Kuip mag geen verrassing heten''

''Dat Feyenoord minder presteert in De Kuip mag geen verrassing heten''

Het thuisvoordeel is dankzij de coronacrisis sterk afgenomen: thuisspelende clubs wonnen voor de uitbraak van het virus 46% van de wedstrijden en daar is inmiddels nog 36% van over. De Telegraaf rekende uit dat maar liefst veertien van de achttien clubs uit de Eredivisie dit seizoen thuis minder punten behalen dan vorig seizoen. Vitesse, PSV, FC Groningen en sc Heerenveen zijn de uitzonderingen.

"Dat Feyenoord beduidend minder presteert in de eigen Kuip dan de afgelopen twee seizoenen mag geen verrassing heten. Tegenstanders zijn vaak onder de indruk van de volle Kuip, die trilt op zijn grondvesten als Het Legioen achter Feyenoord gaat staan. En ook voor een scheidsrechter is het heel anders om in een lege Kuip te fluiten", aldus journalist Jeroen Kapteijns.

Een derde golf corona staat schijnbaar voor de deur en dus lijkt het erop dat supporters voorlopig nog niet terug kunnen keren naar het stadion. FC Twente Trainer Ron Jans spreekt waarschijnlijk namens velen: "We hebben aan het begin een paar wedstrijden gehad met 8000 mensen. Die maakten zoveel sfeer, dat het leek alsof het stadion vol was. Het zou een droom zijn als dat weer zou kunnen, maar ik acht de kans klein."

Lees meer over
De Kuip PSV Vitesse FC Groningen sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties