''De uitblinkers liepen vooral rond aan de kant van Feyenoord''

''De uitblinkers liepen vooral rond aan de kant van Feyenoord''

Feyenoord koopt er niks voor, maar maakte wel indruk in de met 1-0 verloren Klassieker zondagmiddag. Veel mensen vonden de wedstrijd zelf tegenvallen, maar volgens Jeroen Grueter was dat zeker niet zo. Dat kwam vooral door de Rotterdammers.

"Dat zat hem in de wijze waarop Feyenoord Ajax het voetballen onmogelijk maakte", begon Grueter in de voetbalpodcast van de NOS. "Ze beginnen bescheiden, afwachtend. Te afwachtend, kunnen we na afloop zeggen. Maar ze wilden die wedstrijd ontwikkelen. Dat pakte niet goed uit, omdat de eerste de beste kans leidde tot een doelpunt, maar daarna heeft Feyenoord op een manier gevoetbald die we nog maar heel weinig hebben gezien dit seizoen."

De verslaggever vervolgt: "We hebben steeds gezegd: als ze een betere tegenstander tegenkomen, gaan ze zelf ook beter voetballen. Dat was tegen Vitesse ook het geval. Toen verloren ze ook, maar dat was ook een van hun betere wedstrijden. Gisteren vond ik ze bij vlagen echt zeer goed voetballen. Verdedigend, ontregelend, strijdend, maar ook kwalitatief heb ik een paar aanvallen gezien... Ik heb Feyenoord flink wat keren zien voetballen dit jaar, maar dit had ik nog niet gezien."

De uitblinkers bevonden zich dan ook vooral aan de kant van Feyenoord. Senesi en Spajic worden genoemd, maar ook de dit seizoen vaak bekritiseerde Jørgensen maakte indruk. "Dit was hoe je Jørgensen het hele seizoen al verwacht. Vanaf het begin was hij alert, geconcentreerd en probeerde hij voortdurend aanspeelbaar te zijn. Hij won ongeveer alle kopduels. Als hij aan de bal kwam, was hij balvast en was het vervolg goed. Ik zag vaak combinaties, dat zag er allemaal hartstikke goed uit. Ik vond hem verbazingwekkend goed voetballen."

Soortgelijke lovende woorden zijn er van Grueter ook voor de backs Geertruida en Malacia. "Die waren echt voortreffelijk. Tadic was veel minder van belang dan in andere wedstrijden en Antony kwam er gewoon niet aan te pas tegen Malacia. Die werd met de minuut geïrriteerder. De uitblinkers liepen vooral rond aan de kant van Feyenoord", concludeert hij.

Lees meer over
Tyrell Malacia Vitesse ajax Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties