''Clubs komen niet meer met poep in de broek naar Rotterdam''

dinsdag 12 januari 2021 03:44 53.005 keer bekeken 170 reacties Pro Shots

De mannen van Veronica Inside hebben nagepraat over het afgelopen voetbalweekend. Ook het spel van Lucas Pratto in de wedstrijd tegen Sparta kwam, zoals verwacht, aan bod in het programma. Analist Wim Kieft: "Laat ik voorop stellen dat als je je eerste wedstrijd op kunstgras speelt, dat hadden we met Senesi ook bij Emmen, dan valt het niet mee."

Daarna gaat Kieft dieper in op de kwaliteiten die hij wel ziet in de nieuwe spits. "Ik denk dat die jongen er wel bij gebaat is als hij niet hele lange afstanden moet sprinten. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om iemand af te branden, maar wat hij goed deed: hij liep wel een paar keer goed weg. Hij zag 'daar ligt de ruimte, ik ga lopen'. Als je wat eerder gaat lopen, en nou speelde hij tegen Beugelsdijk, dat helpt dan wel een beetje mee, dan kun je misschien een of twee metertjes pakken."

"Wat dan weer vervelend is, voor hem dan: hij komt bij een nieuwe club, hij moet voor de goal zijn, hij moet doelpunten maken en hij weet ook dat zijn concurrent nooit een doelpunt maakt. En dan schiet die Jørgensen hem er vlak voor tijd in. Dick Advocaat is daar wel blij mee, maar voor zo'n aankoop is dat best een beetje vervelend dat die Jørgensen hem er inschiet." Johan Derksen: "Als de komst van deze jongen Jørgensen heeft wakker geschud, dan heeft het toch een doel gehad. Die jongen had een beetje pech: dat balletje tegen de paal had erin gekund en die tweede. Dan werd hij vereerd." Ook analist René van der Gijp blijft voorlopig gematigd positief over de nieuwe spits van Feyenoord. "Er loopt meer op het veld dan die hele jonge jongen die er weleens inkwam (Naoufal Bannis - red.)."

Morgen staat alweer een wedstrijd op het programma voor de Rotterdammers en dan zal er een wat duidelijker beeld van Pratto gevormd kunnen worden volgens Kieft. "Ze spelen thuis tegen Zwolle en dan neem je aan dat ze iets meer naar voren spelen bij Feyenoord. Dan moeten we even zien hoe hij is in de zestienmeter, kan hij een beetje de bal vasthouden? Dan komt hij een beetje in zijn kracht te spelen."

Linssen
Derksen keek op van de wisselbeurt die Bryan Linssen te verduren kreeg. "Ik had wel heel erg veel medelijden met Linssen, die er de vorige wedstrijd drie inschoot en er nu naast staat." Om daarna over te stappen op Ridgeciano Haps. "Wat Dick doet met dat linksbackje: eerst moet hij als een hangende linksbuiten voor Malacia spelen en nu werd hij erin gezet als een soort spits." Kieft: "En dat deed hij heel slecht." Derksen: "Maar dat kun je van die jongen niet verlangen. Dan denk ik 'als trainer moet je jezelf wel realiseren dat die jongen maar op één positie kans heeft dat hij ooit weer terugkeert in het Nederlands elftal en op één positie kans maakt dat hij ooit een mooie transfer maakt'. En dat is linksback." 

"Ik vind ook niet dat je het Linssen aan kunt doen. Het was al hard dat hij niet in de basis stond na een hattrick en dat als er dan een invaller is op zijn positie, dat je daar dan een back neerzet." Gijp: "Als hij gewoon in goeden doen is, dan is hij een klasse beter dan Malacia." Kieft: "Dat met die Linssen is wel vervelend, maar die Sinisterra is wel beter: die heeft dreiging, die heeft diepgang, hoewel die jongen nu nog niet helemaal goed is. Maar er ontstaat iets van concurrentie natuurlijk."

Kampioenschap
Feyenoord blijft nu al bijna een half seizoen in de nek hijgen van de titelfavorieten, maar is een landskampioenschap ook echt een mogelijkheid? Kieft heeft er een hard hoofd in. "Dat is lastig, maar je moet nu maar eens beginnen met gewoon te winnen van PEC Zwolle. Dat zou ook weer typisch iets voor Feyenoord zijn. Ik had ook al zoiets van 'dan laten ze punten liggen tegen Sparta'." Derksen snapt wat Kieft bedoelt. "PEC Zwolle, Heracles: met dat soort clubs hebben ze altijd wel weer wat moeite. Nu die Kuip niet volzit komen die clubs niet meer met poep in de broek naar Rotterdam, want het is een gewoon wedstrijdje he."

Kieft ziet dat de Rotterdammers hun punten pakken, maar ook zelden sprankelend voetballen. "Meer dan dit is het ook niet. Feyenoord, dat moet compact spelen en het zal elke wedstrijd moeite hebben om die eerste goal te maken, maar ze staan er wel bij en dat maakt het leuk."

Gerelateerd nieuws
170 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 59 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75099 leden - Op dit moment zijn 1043 mensen actief, waarvan 283 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved