Ochtendjournaal: Advocaat trekt vechtende ploeg uit dalletje

Ochtendjournaal: Advocaat trekt vechtende ploeg uit dalletje

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 0-3 overwinning op VVV-Venlo zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Het Algemeen Dagblad zag Feyenoord in Venlo eindelijk weer eens een wedstrijd winnen. Eenvoudig ging dat echter niet. 'In Limburg was weer een vechtende ploeg te zien. Vechtend tegen VVV, maar aanvankelijk zeker ook tegen zichzelf', vat de krant het duel samen. Al wordt die kritiek in hetzelfde artikel door Dick Advocaat en Leroy Fer weggewuifd. Het AD zag ook lichtpuntjes in de eerste Eredivisieminuten voor de lang geblesseerde Fer en Luis Sinisterra. Wel stond daar een nieuwe blessure tegenover: die van aanvoerder Steven Berghuis. Het is nog maar de vraag of hij er volgende week tegen Vitesse bij kan zijn.

'Dick trekt ploeg uit dal', kopt De Telegraaf. De krant haalt de geruchten over een vroegtijdig vertrek van Dick Advocaat na de Europese uitschakeling in Oostenrijk aan. 'Maar de eerste die de boel weer oppept, die spelers, staf en iedereen om hem heen uit een Oostenrijks dalletje trekt, is Advocaat zelf.' De trainer wordt een belangrijke rol toegeschreven in de zege, door de focus weer te verleggen naar de competitie. 'Zijn spelers pakten het op. In Venlo zat er meer pit in het elftal, de negatieve reeks van vijf duels zonder zege is omgebogen en drie goals geven iedereen weer een beetje vertrouwen.'

Ook bij De Volkskrant lag het vizier op de trainer van Feyenoord. Het dagblad zag hoe de 73-jarige Advocaat uit zijn dak ging toen Toornstra na flink wat gebrei voorin plots de 0-1 binnen schoot. Het doelpunt was fraai, maar het juichen van Advocaat nog fraaier, aldus de krant. 'Als een beperkt getalenteerde pupil die de bal tegen zich aangeschoten krijgt en die bal daarna over de lijn ziet rollen waarna hij zich realiseert dat hij na drie jaar vruchteloos geploeter voor het eerst heeft gescoord.'

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Luis Sinisterra Vitesse Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties