'Feyenoord hoopt op meer dan 130 miljoen van investeerders'

zaterdag 14 november 2020 00:41 106.495 keer bekeken 822 reacties FR12.nl

Feyenoord is al langere tijd bezig met buitenlandse investeerders. Waar dat tot voor kort steeds stukliep, daar lijkt er nu wel schot in de zaak te zitten. De bedoeling is om meer dan 130 miljoen euro los te weken bij de investeerders. De club heeft daarvoor investeringsbank Lazard in de arm genomen.

De Telegraaf: "De markt is verkend, de gegadigden zijn in beeld en nu moeten alle partijen hun kaarten op tafel leggen." Er was al sprake van vier serieuze serieuze investeerders, maar dat zouden er inmiddels meer geworden zijn, vooral uit de Verenigde Staten. De investeerders zullen wel genoegen moeten nemen met een minderheidspakket aandelen van 49 procent.

Mocht dit plan daadwerkelijk slagen, dan is het de grootste investering die ooit in een voetbalclub in Nederland gedaan is. Financieel expert en Feyenoord-aanhanger Edwin van Leeuwen denkt dat de deal zelfs al binnen twee weken rond kan zijn. "Maar over de garanties, de voorwaarden en details moet Feyenoord het langste onderhandelen. Je moet hierover vooraf echt keihard met die gasten onderhandelen. Je moet zorgen dat je nooit de controle kan kwijtraken. Vooral bij een bedrijf als Feyenoord waar de emoties soms de overhand kunnen hebben."

Mike Forde, oud-directeur van Chelsea, heeft in een eerder stadium rijke Amerikanen op de hoogte gebracht van het potentieel van Feyenoord. "De club heeft net als Ajax een sterke Academy, waar eigen talent naar de top wordt gebracht. Feyenoord is een club met een ’hardcore fanbase’ en de club is in staat om de sprong naar de Champions League te maken.” Ook de kans op een nieuw stadion ziet Forde als een pluspunt. Mocht de overname plaatsvinden, dan zal ook een substantieel deel van de inkomsten in de jeugdopleiding gestoken worden. 

Gerelateerd nieuws
822 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 191 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74840 leden - Op dit moment zijn 956 mensen actief, waarvan 313 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved