Advocaat verwacht meer van middenveld: ''Scoren te weinig''

Advocaat verwacht meer van middenveld: ''Scoren te weinig''

Orkun Kökcü was donderdagavond trefzeker in de Europa League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. Met een fraai schot van afstand zorgde de middenvelder voor de 2-0 in een duel dat uiteindelijk met 3-1 gewonnen werd. Trainer Dick Advocaat gaf op de persconferentie na afloop aan zulke doelpunten vaker te verwachten.

"Scoren is een onderdeel van aanvallende middenvelder zijn", was Advocaat duidelijk. "Het was een wereldgoal, maar daar mag hij er wel een paar meer van maken. Dat zeggen we iedere week, tegen Diemers - die vanavond trouwens een uitstekende partij speelde - Joao, Orrie. Dat zijn aanvallende middenvelders. Als speler van Feyenoord moeten zij vanuit die positie meer goals maken. Tot nu toe scoren ze te weinig, ondanks de vrijheid die ze hebben om aanvallend een rol te spelen."

Voor Orkun Kökcü was de goal tegen CSKA pas zijn eerste doelpunt sinds december vorig jaar (FC Utrecht uit, 1-2). Mark Diemers tekende afgelopen weekend tegen FC Emmen voor zijn eerste Feyenoordtreffer, toen hij bij afwezigheid van Steven Berghuis mocht aanleggen van elf meter en die strafschop benutte. João Texeira scoorde nog niet voor Feyenoord.

Lees meer over
Steven Berghuis FC Utrecht Dick Advocaat Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties