Berghuis en Fer in voorlopige Oranjeselectie

Berghuis en Fer in voorlopige Oranjeselectie

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Mexico en de UEFA Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Italië bestaat uit 38 spelers.

In vergelijking met de voorlopige Oranjeselectie van eind augustus zijn Feyenoorder Steven Berghuis, Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), PSV-ers Donyell Malen en Pablo Rosario, Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en Davy Klaassen van Werder Bremen toegevoegd.

Berghuis en Fer in voorlopige Oranjeselectie

Jørgensen
Tijdens de interlandperiode begin september trainde Nicolai Jørgensen door op 1908, maar de kans bestaat dat hij zich in oktober mag gaan voorbereiden op drie interlands. De bondscoach van Denemarken heeft hem namelijk op zijn voorlopige lijst met 43 spelers gezet voor het vriendschappelijke treffen met de Faeröer Eilanden en de Nations League-wedstrijden tegen IJsland en Engeland.

Bijlow en Geertruida
Aan de vorige interlandperiode hield Justin Bijlow – vanwege zijn optredens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen – goede herinneringen over. De Feyenoord-doelman stond namelijk onder de lat in beide wedstrijden en incasseerde precies nul doelpunten: 0-7 zege en 2-0 winst. Bijlow zal dat goede gevoel mee willen nemen naar de volgende break, waarin Jong Oranje Jong Gibraltar en Jong Cyprus treft. Ook Lutsharel Geertruida zit in de voorselectie.

Burger
Voor Nederland Onder 19 geen EK-kwalificatietoernooi in oktober – door de UEFA verplaatst naar november – maar een alternatief programma. Wouter Burger kan wellicht een uitnodiging verwachten voor deze bijeenkomst in Zeist. De middenvelder is, net als de Feyenoord Academy-spelers Joey Koorevaar, Marouan Azarkan, Naoufal Bannis en Ramon Hendriks, opgenomen in de voorlopige selectie.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties