Teixeira vol vertrouwen: ''Vorig seizoen was mijn beste ooit''

Teixeira vol vertrouwen: ''Vorig seizoen was mijn beste ooit''

João Carlos Teixeira hoopt snel zijn waarde te bewijzen voor Feyenoord. De middenvelder gold ooit als een grote belofte en behoorde tot de gouden generatie van het Portugese voetbal. Teixeira heeft dat onder meer bij Liverpool FC nooit kunnen waarmaken.

Danny Holla speelde in 2014 bij Brighton samen met de aanwinst van Feyenoord. "Hij was destijds echt een groot talent", reageert Holla in gesprek met de NOS. "Iedereen had het er toen ook over bij Brighton dat er een jongen kwam van Liverpool."

"Je zag ook gelijk dat hij iets speciaals had. Hij kan kansen creëren, dribbelen, is erg goed in de ruimte en ziet veel. Hij kan spelers aanspelen en is erg handig. Hij was ook erg goed dat seizoen. Voor mij is het lastig in te schatten waarom hij het niet gered heeft. Bij clubs als Liverpool en Porto moet je er gelijk staan en je kansen pakken. Dat is niet makkelijk als je jong bent.''

Zelf heeft Teixeira een terugkeer naar de Europese top nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb ambities", zegt hij. "En daar past Feyenoord bij. Vorig seizoen was mijn beste ooit, maar ik wil het nu nog beter doen. Dit is op mijn leeftijd een belangrijke stap in mijn loopbaan."

Lees meer over
João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties