Diemers moet voorkeur krijgen: ''Als je puur voetballend kijkt''

zaterdag 19 september 2020 07:32 63.265 keer bekeken 285 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt morgen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De 'uitverkochte' Kuip zal pakweg 13.000 toeschouwers verwelkomen. John Metgod, oud-landskampioen met Feyenoord, zet zijn vraagtekens bij die entourage. "Ik denk dat het een heel vreemde situatie wordt: dat je ze wel ziet zitten, maar dat ze eigenlijk niks kunnen zeggen of schreeuwen. Net als dat het een hele vreemde situatie is als er helemaal niemand is."

Voor de spelers heeft heeft hij nog wel een tip. "Je moet je alleen concentreren op het veld, want je weet toch dat het niet wezenlijk is. Het is eerder dat je er door afgeleid wordt, dan dat je er wat aan hebt", aldus Metgod in FC Rijnmond. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel verwacht geen stille Kuip. "Als je iets van mensen gaat vragen dat niet haalbaar is... sommige dingen die verboden worden zijn nu eenmaal menselijk gedrag. De mens is een sociaal dier en zeker in het voetbalstadion. Het is toch gewoon niet haalbaar?''

Botteghin
Metgod laat zich ook nog uit over zijn favoriete Feyenoord-achterhoede van dit moment. "Wat mij betreft is dat Geertruida, Botteghin, Senesi en Haps." De papieren van Uroš Spajić zijn nog niet geregeld, maar dat maakt niet echt uit. "Al had hij zijn papieren wel gehad: die komt er nu nieuw bij en dan heb je een of twee trainingen gehad en om hem dan al te laten spelen lijkt me niet logisch."

Toornstra/Diemers
Toornstra is voorlopig weer het kind van de rekening en is zijn basisplaats verloren aan Mark Diemers. Vindt Metgod dat een logische keuze van Dick Advocaat? "Jawel, als je puur voetballend kijkt dan. Da's toch ander voetbal: Toornstra is er meer eentje die met loopacties de ruimte zoekt achter de verdediging en Diemers is er meer een die creatief is. Wat belangrijk is voor Diemers, is als de druk er echt vol op staat, of hij het dan ook kan."

  • Diemers moet de voorkeur krijgen boven Toornstra
  • 6978 stemmen

Berghuis
Metgod heeft goede hoop dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft. "Ik ga er vanuit dat Berghuis blijft. Ik vind dat hij de kwaliteiten heeft voor Feyenoord, dat als ze niet goed spelen, om iets zelf te creëren. Zelf scoren of een ander laten scoren. Ik vind dat als je de kwaliteiten hebt die hij heeft, dat hij elke wedstrijd zijn waarde moet hebben. Dat is misschien de ene keer wat meer dan de andere keer, maar om tijdens een wedstrijd nog te zeggen 'o ja, Berghuis doet ook nog mee', daar heeft hij te veel kwaliteiten voor. Dat mag hem niet gebeuren." Metgod vindt dat Berghuis afgelopen seizoen in moeizame wedstrijden, waar zijn meerwaarde het hardst nodig was, niet opstond en hij hoopt dat zoiets dit seizoen niet weer gaat gebeuren. "Ik vind dat hij nadrukkelijker aanwezig moet zijn met zijn kwaliteiten. Hij heeft de mogelijkheden om dat te kunnen doen."

Gerelateerd nieuws
285 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74195 leden - Op dit moment zijn 3411 mensen actief, waarvan 664 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved