Diemers moet voorkeur krijgen: ''Als je puur voetballend kijkt''

Diemers moet voorkeur krijgen: ''Als je puur voetballend kijkt''

Feyenoord speelt morgen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De 'uitverkochte' Kuip zal pakweg 13.000 toeschouwers verwelkomen. John Metgod, oud-landskampioen met Feyenoord, zet zijn vraagtekens bij die entourage. "Ik denk dat het een heel vreemde situatie wordt: dat je ze wel ziet zitten, maar dat ze eigenlijk niks kunnen zeggen of schreeuwen. Net als dat het een hele vreemde situatie is als er helemaal niemand is."

Voor de spelers heeft heeft hij nog wel een tip. "Je moet je alleen concentreren op het veld, want je weet toch dat het niet wezenlijk is. Het is eerder dat je er door afgeleid wordt, dan dat je er wat aan hebt", aldus Metgod in FC Rijnmond. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel verwacht geen stille Kuip. "Als je iets van mensen gaat vragen dat niet haalbaar is... sommige dingen die verboden worden zijn nu eenmaal menselijk gedrag. De mens is een sociaal dier en zeker in het voetbalstadion. Het is toch gewoon niet haalbaar?''

Botteghin
Metgod laat zich ook nog uit over zijn favoriete Feyenoord-achterhoede van dit moment. "Wat mij betreft is dat Geertruida, Botteghin, Senesi en Haps." De papieren van Uroš Spajić zijn nog niet geregeld, maar dat maakt niet echt uit. "Al had hij zijn papieren wel gehad: die komt er nu nieuw bij en dan heb je een of twee trainingen gehad en om hem dan al te laten spelen lijkt me niet logisch."

Toornstra/Diemers
Toornstra is voorlopig weer het kind van de rekening en is zijn basisplaats verloren aan Mark Diemers. Vindt Metgod dat een logische keuze van Dick Advocaat? "Jawel, als je puur voetballend kijkt dan. Da's toch ander voetbal: Toornstra is er meer eentje die met loopacties de ruimte zoekt achter de verdediging en Diemers is er meer een die creatief is. Wat belangrijk is voor Diemers, is als de druk er echt vol op staat, of hij het dan ook kan."

[poll=399]

Berghuis
Metgod heeft goede hoop dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft. "Ik ga er vanuit dat Berghuis blijft. Ik vind dat hij de kwaliteiten heeft voor Feyenoord, dat als ze niet goed spelen, om iets zelf te creëren. Zelf scoren of een ander laten scoren. Ik vind dat als je de kwaliteiten hebt die hij heeft, dat hij elke wedstrijd zijn waarde moet hebben. Dat is misschien de ene keer wat meer dan de andere keer, maar om tijdens een wedstrijd nog te zeggen 'o ja, Berghuis doet ook nog mee', daar heeft hij te veel kwaliteiten voor. Dat mag hem niet gebeuren." Metgod vindt dat Berghuis afgelopen seizoen in moeizame wedstrijden, waar zijn meerwaarde het hardst nodig was, niet opstond en hij hoopt dat zoiets dit seizoen niet weer gaat gebeuren. "Ik vind dat hij nadrukkelijker aanwezig moet zijn met zijn kwaliteiten. Hij heeft de mogelijkheden om dat te kunnen doen."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Ridgeciano Haps Eric Botteghin Jens Toornstra Dick Advocaat Anderlecht Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties