''Uroš is een werkbeest, hij traint hard en verzaakt niet''

''Uroš is een werkbeest, hij traint hard en verzaakt niet''

Uroš Spajić (27) is voor veel mensen nog een grote onbekende, maar de verdediger heeft toch al een behoorlijke carrière achter de rug met clubs als Rode Ster Belgrado, Toulouse, Anderlecht en FK Krasnodar. De Serviër is ook geen bekende van Frank Arnesen en Dick Advocaat, maar zelfs dat weerhield Feyenoord er niet van om de verdediger hoger op het verlanglijstje te zetten dan Edgar Ié, een speler waarvan intern de kwaliteiten wel bekend zijn .

Dick Advocaat kent Spajić dus alleen van beelden, maar heeft wel vertrouwen in hem. "Groot, sterk en hard. Ja, wat ik zag op de beelden, beviel me wel. Met hem erbij zijn we redelijk compleet." Bram Nuytinck ( Udinese) kent Spajić wel, want hij speelde in seizoen 2016/2017 samen met hem in de verdediging van Anderlecht. Nuytinck denkt dat de Serviër goed bij Feyenoord zal passen. "Hard werken, nooit zeuren en ook nog eens een aardige gozer. Hij kwam over van Toulouse en heeft even moeten wachten voordat hij zijn kans kreeg. Maar eenmaal in de ploeg deed hij het uitstekend en veroverde hij echt zijn basisplaats. Ook nadat ik weg was heeft hij het nog een seizoen uitstekend gedaan, voordat hij naar FK Krasnodar vertrok", aldus Nuytinck in Voetbal International.

"In het veld, heeft Uroš schijt aan alles, maar wel op een goede manier. Hij is bikkelhard, want hij wil ten koste van alles winnen. En daarvoor heeft hij dan ook alles over. Uroš is een werkbeest, hij traint hard en verzaakt niet. Dat zie je dan terug in zijn spel. Daarom ben ik wel benieuwd hoe dat in Nederland zal gaan, want ik ken de competitie natuurlijk. Dan denk ik dat er weinig verdedigers zullen zijn zoals hij, iemand die volle bak de duels aangaat", zo vervolgt Nuytinck. "Ik ken Uroš en ik ken Feyenoord. Als ik dan zie hoe hij is en wat het publiek in Rotterdam graag ziet en verlangt van spelers, dan denk ik dat de supporters in De Kuip zich snel met hem willen en kunnen identificeren."

Spajić is geen lieverdje, want hij pakte de afgelopen zeven seizoenen 36 gele kaarten in 148 wedstrijden. Anderlecht kocht de verdediger van Toulouse voor 1 miljoen euro en verkocht hem voor 7 miljoen door aan Krasnodar, al had West-Bromwich Albion zelfs 10 miljoen over voor hem, volgens Feyenoord watcher Martijn Krabbendam. Los van de vele kaarten ("In mijn eerste seizoen bij Toulouse kreeg ik negen keer geel en tweemaal rood. Daar was wel een uitleg voor, hoor: in Servië word je als speler van Rode Ster gespaard door scheidsrechters. Dat was voor mij even wennen in een ander land", zo weet het Algemeen Dagblad te melden) heeft het spelersprofiel van Spajić veel overeenkomsten met dat van Eric Botteghin.

Lees meer over
De Kuip Tonny Vilhena Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Dick Advocaat Anderlecht Lutsharel Geertruida Udinese Marcos Senesi Frank Arnesen João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties