De Wolf: ''Dick is verliefd op Feyenoord''

De Wolf: ''Dick is verliefd op Feyenoord''

Dick Advocaat nam eind vorig jaar bij zijn komst oer-Feyenoorder John de Wolf mee als een van zijn assistenten. Onder de nieuwe technische staf herpakte Feyenoord zich en deed het tot de staking van de competitie door het coronavirus nog mee om de titel en de beker. De Wolf, die vorig seizoen ook zijn contract verlengde, is blij dat de competitie weer gaat beginnen.

''Ik ben ontzettend blij dat de competitie weer gaat beginnen'', begint De Wolf bij RTV Rijnmond. ''We hebben zeven weken voorbereiding gehad met een beperkte groep. Eigenlijk merken we aan alles, ook vandaag weer op de training, dat die gasten er helemaal klaar voor zijn om morgen te beginnen. We zijn allemaal blij dat het weer gaat beginnen. En het gaat weer om het echie, daar hunkert iedereen naar.''

Feyenoord was vorig seizoen onder Advocaat maar liefst 21 wedstrijden achter elkaar ongeslagen in de competitie. Hoe gaat Feyenoord deze reeks voortzetten? ''Het is misschien een cliché, maar dat begint met de wedstrijd van morgen. Die moeten we winnen. Het zal niet makkelijk worden, Zwolle-uit, maar als we die winnen wordt iedereen weer positief en raakt iedereen weer in die flow. Daarna hebben we twee thuiswedstrijden. Het begint morgen in Zwolle'', vervolgt de assistent-trainer.

Presentator Bart Nolles heeft niet het idee dat Advocaat er volgend seizoen mee stopt. ''Misschien moet de club gewoon tegen hem zeggen van joh, als jij denkt dat je moet stoppen dan geef je dat ver van tevoren tegen ons aan en dan lossen wij dat op. Maar hij is nog zo bezeten en zo messcherp. Dick is verliefd op de club. Hij is dag en nacht met die club bezig'', gaat De Wolf verder. Dennis van Eersel en Emile Schelvis zien in De Wolf een toekomstig hoofdtrainer, maar daar moet de oud-verdediger echter niets van hebben. ''Ik ambieer geen hoofdtrainerschap. Ook niet op termijn, anders was ik daar eerder mee begonnen. Ik voel me prima in deze rol.''

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties