Bózeník: ''Dat de trainer meer van me wil zien is normaal''

Bózeník: ''Dat de trainer meer van me wil zien is normaal''

Zaterdagavond begint Feyenoord het nieuwe seizoen met de altijd lastige uitwedstrijd in Zwolle tegen PEC. Dick Advocaat gaf vrijdag op de persconferentie aan dat Nicolai Jørgensen in de basis begint, wat slecht nieuws betekent voor Róbert Bozeník. De spits, die vorig seizoen een goede indruk maakte, blijft echter positief.

De Slowaak speelde in de afgelopen interlandperiode tegen Tsjechië en Israël, maar won geen van beide wedstrijden. De spits is daarom ook niet tevreden. ''Het waren geen lekkere wedstrijden voor ons omdat we niet hebben gewonnen'', begint Bózeník tegen Feyenoord TV. ''Het was zwaar en een nieuwe ervaring. Ik heb nog nooit interlands zonder supporters gespeeld. We speelden de derby tegen Tsjechië. We behaalden geen goed resultaat en verloren met 3-1. In de andere wedstrijd tegen Israël staan we met 1-0 voor, maar incasseren we een goal in de blessuretijd waardoor we gelijkspelen. Na een week met het nationale elftal ben ik weer terug bij Feyenoord en ga ik hier weer mijn uiterste best doen.''

Bij zijn vorige club, MSK Žilina, stond Bozenik niet bekend als de meest getalenteerde speler, maar wel als de speler met de beste mentaliteit. ''Toen ik jong was waren er spelers die meer getalenteerd waren dan ik. Ik heb altijd getraind alsof het mijn laatste training ooit was. Ik doe alles wat ik kan en als ik vijf keer scoor, baal ik dat het er geen zes of zeven zijn. Ik train thuis ook veel, niet alleen op de training. Dus als ik de kans krijg probeer ik die te verzilveren, en daar doe ik alles voor. Als je dan voor je nationale team speelt en je kijkt terug hoe hard je ervoor hebt gewerkt, dan geeft dat alleen maar meer energie om nieuwe dingen te bereiken voor je elftal'', vervolgt Bozenik.

Vorig seizoen maakte de spits zijn eerste Eredivisiedoelpunt uit bij PEC. Dat is Bozenik nog niet vergeten. ''Dat zijn prachtige momenten. Voor elke wedstrijd kijk ik al mijn doelpunten terug van bij mijn oude club, bij het nationale elftal of bij Feyenoord. Tegen PEC Zwolle was erg speciaal, aangezien het mijn eerste doelpunt in de Eredivisie en voor Feyenoord was. Dat zijn erg mooie momenten voor mijzelf’’, vervolgt de Slowaak. ‘’We kijken er allemaal erg naar uit om weer wedstrijden te gaan spelen. We trainen veel en hard. Na een lange tijd weer spelen in de voorbereiding was een nieuwe ervaring. We willen snel voetbal spelen en iedereen verslaan. Dat de trainer meer van me wil zien is normaal. Ik ben een jonge speler en ik heb veel verbeterpunten. Ik werk elke dag hard om beter te worden.''

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties