Verdediger onderweg: ''Op korte termijn zal hij aansluiten''

vrijdag 11 september 2020 14:41 74.130 keer bekeken 276 reacties Pro Shots

Dick Advocaat deelt in aanloop naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle complimenten uit aan het bestuur van Feyenoord. De 72-jarige trainer is tevreden over de selectie en verklapt ook dat de Rotterdammers zo goed als rond zijn met een centrale verdediger.

"Frank Arnesen en het bestuur hebben het goed gedaan'' vertelt Advocaat. Christian Conteh, Mark Diemers, Bryan Linssen en Joao Teixeira werden naar De Kuip gehaald. ''Daar ben ik erg blij mee. Het zijn vervangers voor de spelers die weggingen en op de twee posities die nog versterkt moesten worden. Prima." Advocaat heeft ook nieuws te melden. "Er is een verdediger nodig en die komt er ook zeker. Op korte termijn zal hij aansluiten. Ik weet ook al wie het is, alleen dat weten jullie nog niet'', sluit de trainer af met een glimlach. De laatste weken werd onder meer Edgar Miguel Ié gelinkt aan Feyenoord.

Advocaat was goed te spreken over de voorbereiding van Feyenoord, met name over de wedstrijden tegen sterke tegenstanders in Duitsland en Oostenrijk. Ondanks dat het nodig was, duurde de voorbereiding erg lang, vond hij. ''Het heeft heel lang geduurd. Op een gegeven komt dat trainen en geen wedstrijden spelen wel echt de keel uit. Het ging goed met de spelers die fit waren, maar we hebben continu met een te kleine groep moeten trainen door blessures. Die zijn vandaag allemaal fit, maar nog niet helemaal wedstrijdfit.” Advocaat gaf ook aan dat het afwachten is hoe dergelijke spelers, met name Berghuis en Haps die lang afwezig waren, er nu voorstaan.

Dat Advocaat op 72-jarige leeftijd het stokje overneemt van Foppe de Haan als oudste trainer in de Eredivisie vond hij zelf niet bijzonder of speciaal. Advocaat ging wel in op vragen over de spraakmakende terugkeer van Veronica Inside, vanavond op televisie. ''Ze moeten vooral zichzelf blijven. Die drie moeten niks voorbereiden. Die gaan zitten en die gaan praten. Geef ze de vrijheid en er komt altijd een leuk programma uit.“ Desgevraagd gaf de ervaren oefenmeester ook aan zelf zeker aan te schuiven bij het programma indien uitgenodigd, alvorens van Hélène Hendriks een VI-mondkapje cadeau te krijgen. Tot hilariteit van de aanwezigen merkte Advocaat ook nog schamper op dat zenderbaas John de Mol wel erg blij zal zijn dat het televisieprogramma ondanks alle controverse toch doorgaat.

Gerelateerd nieuws
276 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 115 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73944 leden - Op dit moment zijn 686 mensen actief, waarvan 199 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved