Koevermans over investeerders: ''Er is niks echt concreet''

Koevermans over investeerders: ''Er is niks echt concreet''

De laatste weken komt Feyenoord regelmatig in het nieuws vanwege al of niet bestaande Amerikaanse investeerders. Algemeen directeur Mark Koevermans legt uit dat er niet zoveel vreemds aan de hand is. "Er zijn altijd gesprekken. Als daar wat concreets uitkomt, gaan we dat ook melden, maar er is niks echt concreet."

Er is altijd interesse in Feyenoord. "Van Nederlandse, maar ook buitenlandse partijen. In het Verre Oosten, Amerika, enzovoort. Dus dat is niks nieuws." Feyenoord blijft ook gewoon op zoek naar externe investeerders. "Maar door het coronavirus lag dit twee tot drie maanden stil. We hadden bij Feyenoord andere prioriteiten. We moeten de club volgend seizoen goed laten draaien." Eind juli zal duidelijker worden hoe het komende seizoen van Feyenoord er uit zal gaan zien. Wel is er een nieuwe sponsordeal gesloten met BMW Breeman en Breelease, die de plek van Opel in zal gaan nemen bij Feyenoord. Koevermans, lachend: "Ik ga hier niet weg voordat ik er één heb uitgezocht."

Verder goed nieuws is dat er tot nu toe al zo'n 27.500 seizoenkaarten zijn verkocht. Mochten de maatregelen vanwege het coronavirus niet verder versoepeld worden, dan zal er in september geen plaats zijn voor alle seizoenkaarthouders. "We moeten het plan nog definitief uitwerken. Het is nieuw voor ons. We gaan hier met de gemeente Rotterdam over praten. De gemeente moet uiteindelijk toestemming geven of we met 12.000 of 15.000 toeschouwers mogen spelen", aldus Koevermans voor de camera van RTV Rijnmond.

De supporters die wel toegelaten worden zullen wellicht niet mogen juichen. "Wat gebeurt er als dit wél gebeurt? Gaat de wedstrijd stilgelegd worden? Is dat überhaupt mogelijk? Wij denken dat het niet mogelijk is. Als je scoort of een rode kaart krijgt, dan roept dat emoties op." De supporters over verschillende wedstrijden verdelen klinkt weliswaar logisch, maar: "We begrijpen dat iedereen naar Feyenoord-Ajax zou willen en dat Feyenoord-RKC, met alle respect, een minder affiche is. We hebben gelukkig nog 2,5e maand de tijd. Geef ons ook die tijd. In overleg met de supporters hopen we daar een eind mee te komen."

Lees meer over
ajax coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties