''Bekerfinale moet in plaats van Johan Cruijff Schaal''

vrijdag 8 mei 2020 08:08 61.665 keer bekeken 155 reacties Pro Shots

Guus Hiddink heeft zich de afgelopen periode geërgerd aan de KNVB. De voetbalbond heeft de ranglijst aangehouden om de Europese plekken te verdelen, maar niet voor de promotie/degradatie-plekken. De oud-trainer oppert dan ook om de Eredivisie aankomend seizoen te starten met twintig clubs.

Ook moet de KNVB de bekerfinale alsnog gaan plannen. ''Ik vind dat ze ook dat moeten herzien. De KNVB moet beslissen om de bekerfinale voor de start van het nieuwe seizoen te laten spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal. Dan doe je recht aan de sportieve prestaties die zijn geleverd en dat mis ik in de beslissingen die nu zijn genomen. Het sportieve gevoel is niet goed.”

"In deze moeilijke tijd moet er ruimte zijn voor flexibiliteit en aanpassingsvermogen,'' vertelt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. ''Als in eerste instantie niet de goede beslissing is genomen, moet je daar op terug durven komen. Welke partij wordt er nu gedupeerd als er wordt gekozen voor een Eredivisie met twintig clubs? Bovendien komen SC Cambuur en De Graafschap uit regio’s waar het voetbal enorm leeft. Het zijn clubs die absoluut niet zouden misstaan in de Eredivisie.”

Gerelateerd nieuws
155 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 68 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 277 mensen actief, waarvan 100 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved