'Feyenoord ziet in Kuyt nog altijd opvolger Advocaat'

donderdag 30 april 2020 22:53 50.765 keer bekeken 152 reacties Pro Shots

Eerder deze maand werd bekend dat Dirk Kuyt niet is ingegaan op het aanbod om volgend seizoen de trainer te worden van Feyenoord Onder 21. De Katwijker gaat volgend seizoen gebruiken om op verschillende plekken ervaring op te doen. 

Op de dag dat bekend werd dat Dick Advocaat officieel zijn contract verlengde bij Feyenoord, werd op dezelfde middag bekend dat Kuyt niet meer met een vaste selectie dagelijks op het veld zou staan. Daardoor is de weg naar het hoofdtrainerschap met minimaal een jaar verlengd, maar Kuyt blijft die positie ambiëren. 

''Toen technisch directeur Frank Arnesen november vorig jaar voor het eerst de media toesprak in de Kuip en letterlijk vertelde dat Dick Advocaat na de zomer niet meer zou terugkeren als hoofdtrainer, ging het kamp Kuyt verder met het smeden van een plan over de invulling van een technische staf van het eerste elftal voor na de zomer'', zegt Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. ''Feyenoord vond dat aanvankelijk prima. De beleidsbepalers zijn ook na zijn actieve loopbaan immers nog altijd onder de indruk van Kuyt.''

Nu Advocaat volgend seizoen ook aan het roer staat, met dezelfde technische staf, konden de toekomstplannen van Kuyt dus de prullenbak in. ''Kuyt mag best eens een kijkje komen nemen op het trainingsveld van Advocaat. Dat mocht hij dit seizoen ook al, al waren de bezoeken op 1908 maar op één hand te tellen'', zegt Gouka. 

Nadat Kuyt de aanbieding voor het nieuwe Onder 21-elftal afsloeg, gaf de ex-speler intern aan dat hij opnieuw met vrijwel dezelfde spelersgroep werken geen goed idee vond. Daarnaast presteren de spelers al geruime tijd individueel en als team slecht. De oplossing: Kuyt gaat na de zomer hier en daar binnen de jeugdopleiding aanschuiven en meelopen, ook bij het eerste elftal. ''Dat traject moet hem straks voldoende bagage geven om het stokje van Advocaat over te kunnen nemen. Want dat is nog altijd de uitgestippelde route. Van Kuyt zelf en volgens ingewijden ook van Feyenoord'', sluit Gouka af. 

Gerelateerd nieuws
152 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 96 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 734 mensen actief, waarvan 210 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved