''Berghuis is volwassener geworden''

''Berghuis is volwassener geworden''

Steven Berghuis is momenteel in topvorm en is topscorer van de eredivisie. Vooral de laatste weken scoort Berghuis erop los, wat leidt tot discussies over een mogelijke basisplaats op het EK van deze zomer. Ook wordt de aanvoerder genoemd als de beste speler van Nederland.

''Op dit moment is Berghuis inderdaad de beste speler van de eredivisie'', zegt Valentijn Driessen in de Telegraaf Podcast. ''Dat heeft natuurlijk ook te maken met de terugslag bij Ajax, want daar liepen Tadic en Ziyech rond. Dat zijn in potentie natuurlijk ook topspelers voor de eredivisie en minimaal net zo goed als Berghuis. Op dit moment maakt hij het wel waar en neemt hij zijn ploeg op sleeptouw. Ook door belangrijke goals te maken. Voorheen was hij voornamelijk met zichzelf bezig, maar nu betrekt hij het hele team erbij. Dat deed hij in het begin van het seizoen ook wel, maar toen liep hij zichzelf soms voorbij. Dat zie je nu veel minder gebeuren. Hij doet ook geen hele domme dingen meer.''

''Ik weet zeker dat hij en Advocaat heel veel met elkaar praten'', zegt Henk ten Cate. ''Over hoe ze gaan spelen en wat ze verwachten van de rest. Hij is zich goed aan het ontwikkelen, wat ook mooi om te zien is trouwens, want een paar maanden geleden schopte hij iedereen nog voor zijn flikker. Je ziet dat hij volwassener is geworden sinds de aanstelling van Advocaat, met name in zijn spel. Hij is veel efficiënter en effectiever geworden. Hij is op dit moment inderdaad de beste speler van Nederland.''

''Het geheim van het verschil tussen Stam en Advocaat? Er is geen geheim denk ik, er is meer duidelijkheid. Advocaat is heel duidelijk naar z’n spelers toe en eist dat er aan de afspraken wordt gehouden. Ik vind het niet spectaculair, het is niet geweldig om naar te kijken. Maar je moet ook eerlijk zijn, het resultaat is verbluffend goed. Het is een beetje typisch Advocaat, hoe hij het beste functioneert is vanuit een gesloten organisatie. Voetballen aan de tegenstander laten. Dan maakt zijn ploeg gebruik van de counter en kunnen ze gevaarlijk zijn. Hij doet het echt hartstikke goed, mijn complimenten'', sluit Ten Cate af.

[readmore=53652]

Lees meer over
Steven Berghuis ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties