''Advocaat is zondag niet de meest populaire man in het stadion''

''Advocaat is zondag niet de meest populaire man in het stadion''

De komende wedstrijd voor Feyenoord op het programma is de stadsderby tegen Sparta. Hoewel alle ogen natuurlijk gericht zijn op de Klassieker van volgende week, is het belangrijk dat ook de derby gewonnen wordt.

''Het feit dat er vier Feyenoorders op scherp staan, heeft niets te maken met het feit dat Feyenoord het sowieso heel lastig gaat krijgen op het Kasteel'', begint Sinclair Bischop in de FC Rijnmond Podcast. ''Voor heel veel spelers van Sparta is dit dé wedstrijd van het seizoen. Ze willen hem winnen, helemaal nu ze praktisch al veilig zijn. We weten allemaal nog die laatste editie (0-7 winst voor Feyenoord), en ook met het thuisvoordeel erbij hebben ze een goede kans om het Feyenoord echt lastig te gaan maken.''

Dick Advocaat degradeerde in 2018 met Sparta. Ruud van Os verwacht dat het publiek dat niet is vergeten. ''Voor de spelers van nu maakt het natuurlijk niets uit, omdat die toen niet bij Sparta speelden. Advocaat is zondag niet de meest populaire man in het stadion, dat weet ik wel zeker. Als je kijkt hoe hij zich in die tijd in opstelde naar Sparta… Het was iemand die laat binnen kwam en vroeg weg was. Hij deed z’n kunstje, hoewel dat niet goed afliep. Hij had geen geweldige band met de mensen die daar op het kantoor werkzaam waren. Er was weinig tussen Sparta en Advocaat. Tuurlijk zal hij professioneel worden ontvangen, maar ze waren niet blij met Dick.''

Dennis van Eersel hoopt dat Feyenoord Sparta niet gaat onderschatten. ''In het kampioensjaar verloren ze daar met 1-0. Om de parallel ta maken: de week ervoor wonnen ze thuis van PSV. Toen ontstond voor het eerst echt massaal het gevoel dat Feyenoord wel eens kampioen zou kunnen worden met nog tien wedstrijden te gaan, net zoals nu. Hoewel ik wel vind dat sommigen daar een beetje in doorslaan. Nu is die hoop van toen terug en verwacht iedereen dat Feyenoord zomaar even van Sparta wint. Ik weet het niet'', sluit Van Eersel af.

[readmore=53663]

Lees meer over
PSV Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties