Deadline day! Komt er nog een spits?

Deadline day! Komt er nog een spits?

De transfermarkt in Nederland sluit vanavond om 00:00 uur. Feyenoord heeft de selectie al flink versterkt de afgelopen weken, maar de Rotterdammers lijken nog niet klaar op de transfermarkt. Marcos Senesi gaat vandaag een meerjarig contract ondertekenen en zijn transfer definitief afronden en Jan-Arie van der Heijden en Yassin Ayoub gaan De Kuip mogelijk nog verlaten. Mogelijk komt er ook nog een nieuwe spits.

Ayoub lijkt ook onder Jaap Stam geen vaste basisspeler te worden en aast daarom op een nieuwe club. De middenvelder hoeft niet perse te vertrekken uit De Kuip. ''Hij heeft zelf aangegeven dat hij graag weg wil als hij niet speelt,'' vertelt Stam. ''Hij hoeft van mij of van de club niet weg, maar wij kijken ook naar wat een speler wil.''

Jan-Arie van der Heijden mag Feyenoord transfervrij verlaten. De 31-jarige verdediger is geen vaste basisspeler meer en de voorkeur gaat uit naar onder meer nieuwkomer Miguel Ié. Istanbul Başakşehir heeft concrete interesse in Van der Heijden, maar tot een transfer is het nog niet gekomen. De kans is groot dat hij vandaag nog een nieuw buitenlands avontuur aangaat.

Jaap Stam is ondertussen blij met de komst van de 22-jarige Argentijn. ''Senesi is een speler die de selectie gaat versterken. Het is een linkspoot, een jongen die fysiek sterk is, die goed kan voetballen en gewend is om in de Argentijnse competitie te spelen en het daar goed heeft gedaan. Uiteindelijk wordt hij een van de spelers. Als hij hier is, zal hij ook moeten wennen, zal hij zich waar moeten maken en moeten wachten op zijn kans.”

De grootste problemen liggen voorin, maar volgens de laatste geruchten komt er juist nog een verdediger naar De Kuip. ''Ik vind zeer zeker, dat het goed is om een verdediger erbij te halen. Achterin moet je ook concurrentie hebben,'' vertelt Stam in gesprek met De Telegraaf. ''Maar ik vind ook, dat we nog moeten kijken naar een spits. Natuurlijk zijn we nog op zoek. Op zo’n laatste dag ben je altijd aan het kijken of we nog iets kunnen doen. Maar de vraag is wat mogelijk is.''

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen gaat de ploeg van Jaap Stam zich niet meer versterken met een nummer negen. ''Dat gaat niet meer gebeuren,'' was hij gisteravond duidelijk in het voetbalpraatprogramma Rondo. Een huurtransfer of een spits transfervrij overnemen is vandaag nog wel mogelijk. Voor een miljoenentransfer is geen budget meer. Verder is het de vraag of de 24-jarige verdediger Miguel Araujo nog gehuurd gaat worden. De international van Peru was al in Nederland in afwachting van een akkoord. Sjaak Troost gaat nog een drukke laatste dag tegemoet.

Inkomende Club Positie
Edgar Miguel Ié Trabzonspor (gehuurd) Verdediger
George Johnston Liverpool Verdediger
Leroy Fer Swansea City Middenvelder
Liam Kelly Reading FC Middenvelder
Luciano Narsingh Swansea City Aanvaller
Nick Marsman FC Utrecht Keeper
Rick Karsdorp AS Roma (gehuurd) Verdediger
Uitgaande Club Positie
Tonny Vilhena FK Krasnodar Middenvelder
Robin van Persie Gestopt Aanvaller
Ramón ten Hove FC Dordrecht (Verhuurd) Keeper
Joris Delle Orlando Pirates Keeper
Jordy Clasie AZ Middenvelder
Jermiah St.Juste FSV Mainz 05 Verdediger
Emil Hansson Hannover 96 Middenvelder
Dylan Vente RKC Waalwijk (Verhuurd) Aanvaller
Martina Everton Verdediger
Crysencio Summerville ADO Den Haag (Verhuurd) Aanvaller
Calvin Verdonk FC Twente (Verhuurd) Verdediger
Bart Nieuwkoop Willem II (Verhuurd) Verdediger
Jordy Wehrmann FC Dordrecht (Verhuurd) Middenvelder

[readmore=51768]

Lees meer over
De Kuip Willem II Robin van Persie Bart Nieuwkoop Dylan Vente Calvin Verdonk Jordy Wehrmann Ramón ten Hove FC Utrecht ADO Den haag Rick Karsdorp Nick Marsman Crysencio Summerville Liam Kelly Leroy Fer George Johnston Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties