''Ik vind de rol van Van Bronckhorst hier heel onhandig in''

''Ik vind de rol van Van Bronckhorst hier heel onhandig in''

Rond de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord ging het veel over Steven Berghuis. De aanvaller werd door zijn trainer naar de bank verwezen, naar aanleiding van een incident op de training. Inmiddels werd in VTBL gesuggereerd dat het om een vechtpartij zou gaan, en spreekt Kees Jansma bij Studio Voetbal van natrappen.

"Ik heb gebeld en ze zeggen dat hij heeft nagetrapt op de training. Dat is niet de eerste keer", aldus Jansma. Dat er een incident heeft plaatsgevonden maakte Berghuis na de wedstrijd bekend, waar Van Bronckhorst voor de wedstrijd nog andere redenen noemde voor zijn plek op de bank. "Ik vind de rol van Van Bronckhorst hier heel onhandig in", reageert Arno Vermeulen in Studio Voetbal. "Voor de camera's van FOX gaat hij een heel tactisch verhaal ophangen, terwijl er gewoon gevraagd wordt waarom hij niet speelt. Ik vind het heel stom van hem."

"Hij hoeft Berghuis niet de hand boven het hoofd te houden, maar je moet nooit liegen voor een camera", gaat Vermeulen verder. "Hij had gewoon moeten zeggen: 'Er is iets gebeurd op de training. Dat kon in mijn optiek niet door de beugel, dus hij begint op de bank.' Punt. Daarover hoeft hij verder niet in detail te treden. Denk je nou echt in 2019 dat zoiets geheim blijft?" Dat Van Bronckhorst het wellicht verzweeg om Berghuis in bescherming te nemen, vindt Vermeulen onnodig. "Dat is niet goed. Hij is de dader, hij heeft iets gedaan. Waarom zou je hem dan moeten beschermen?"

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Steven Berghuis FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties