Jong Feyenoord wint uitwedstrijd van Jong Willem II

maandag 18 februari 2019 14:00 59.455 keer bekeken 166 reacties Pro Shots

Jong Feyenoord heeft maandagmiddag een goede overwinning geboekt. Het team van Feyenoord Academy versloeg het tweede elftal van Willem II in Tilburg dankzij een sterke slotfase met 1-3.

Sterke start
De talenten van Feyenoord begonnen goed aan het duel met de Tilburgers en toonden direct de wil om te winnen. Het leidde snel tot de eerste kansen via onder anderen Dylan Vente en Orkun Kökcü. Deze scoringsmogelijkheden werden echter niet omgezet in doelpunten.

Verdiende voorsprong
De verdiende openingstreffer van Jong Feyenoord viel vlak voor de rust. Jaron Vicario schoot, na een goede individuele actie aan de linkerkant van het veld, de bal diagonaal achter doelman Michael Woud.

Jong Willem II kwam in het begin van de tweede helft meer aan aanvallen toe en werd een aantal keer gevaarlijk, maar door enkele omzettingen van trainer Denny Landzaat nam Jong Feyenoord de leiding weer over. Toch lukte het de thuisploeg om langszij te komen: 1-1.

Zege in slotfase
In de slotfase stelde Jong Feyenoord de overwinning alsnog veilig. Invaller Splinter de Mooij werd zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd door een goede bal van Kökcü vrijgespeeld achter de verdediging van Jong Willem II. De Mooij faalde oog in oog met de doelman niet.

Enkele minuten later viel de derde Rotterdamse treffer van de middag. Lion Kalentjev, die eveneens als invaller binnen de lijnen was gekomen, schoot na een voorzet van Daudè van der Kust de 1-3 binnen.

‘Dit is een goede overwinning,’ zei trainer Landzaat achteraf. ‘De jongens speelden goed vanuit de afspraken en legden de juiste intentie en beleving in de wedstrijd. Mooi dat zij uiteindelijk werden beloond met deze overwinning.’

Jong Willem II - Jong Feyenoord 1-3
Scoreverloop:

45’ 0-1 Vicario
61’ 1-1
85’ 1-2 De Mooij
88’ 1-3 Kalentjev

Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Nieuwkoop, Geertruida (90’ Loshi), Van der Heijden, Reith; Wehrmann, Kökcü, Vicario (75’ De Mooij); Van der Kust, Vente, Sinisterra (80’ Kalentjev).

Gerelateerd nieuws
166 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71856 leden - Op dit moment zijn 978 mensen actief, waarvan 278 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved