''Hij is juist zo kritisch vanwege zijn liefde voor die club''

''Hij is juist zo kritisch vanwege zijn liefde voor die club''

Willem van Hanegem is regelmatig kritisch op zijn club Feyenoord. De oer-Feyenoorder volgt de Rotterdammers op de voet en is er als eerste bij om zich kritisch uit te laten. Volgens een van zijn beste vrienden Kees Jansma doet Willem dat vooral uit liefde.

"Regelmatig wordt zijn kritische houding jegens Feyenoord verkeerd geïnterpreteerd. Alsof hij uit zou zijn op een baantje in De Kuip. Terwijl hij juist zo kritisch is vanwege zijn liefde voor die club. Willem wil niets liever dan dat het Feyenoord goed gaat. Maar als er dingen in zijn ogen niet goed gaan, dan benoemt hij dat. Zonder omwegen."

"Als je het mij vraagt, zie ik geen officiële functie meer voor Willem bij Feyenoord,'' vertelt Jansma in gesprek met Voetbal International. ''Op een gegeven moment is het klaar. Hij is het boegbeeld van de club en de held van Rotterdam. Met zijn vrijgevochten geest moet hij vooral zijn club blijven analyseren. Dat doet hij uitstekend."

"Als ik bij Feyenoord werkzaam zou zijn, zou ik er alles aan doen hem op zijn gemak te laten zijn als hij op de club is. Ook al zal hij daar zelf nooit om vragen. Willem is in alles een voetbalicoon, behalve in zijn bescheidenheid.''

Lees meer over
De Kuip Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties