''Hij is juist zo kritisch vanwege zijn liefde voor die club''

dinsdag 12 februari 2019 16:56 123.805 keer bekeken 194 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem is regelmatig kritisch op zijn club Feyenoord. De oer-Feyenoorder volgt de Rotterdammers op de voet en is er als eerste bij om zich kritisch uit te laten. Volgens een van zijn beste vrienden Kees Jansma doet Willem dat vooral uit liefde.

"Regelmatig wordt zijn kritische houding jegens Feyenoord verkeerd geïnterpreteerd. Alsof hij uit zou zijn op een baantje in De Kuip. Terwijl hij juist zo kritisch is vanwege zijn liefde voor die club. Willem wil niets liever dan dat het Feyenoord goed gaat. Maar als er dingen in zijn ogen niet goed gaan, dan benoemt hij dat. Zonder omwegen."

"Als je het mij vraagt, zie ik geen officiële functie meer voor Willem bij Feyenoord,'' vertelt Jansma in gesprek met Voetbal International. ''Op een gegeven moment is het klaar. Hij is het boegbeeld van de club en de held van Rotterdam. Met zijn vrijgevochten geest moet hij vooral zijn club blijven analyseren. Dat doet hij uitstekend."

"Als ik bij Feyenoord werkzaam zou zijn, zou ik er alles aan doen hem op zijn gemak te laten zijn als hij op de club is. Ook al zal hij daar zelf nooit om vragen. Willem is in alles een voetbalicoon, behalve in zijn bescheidenheid.''

Gerelateerd nieuws
194 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 59 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69488 leden - Op dit moment zijn 1175 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved