Jaaroverzicht 2018: Winst op PSV; Kökcü scoort bij debuut

Het kalenderjaar 2018 nadert zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. Vandaag komen in deze vierdelige serie van FR12.nl de maanden oktober, november en december aan bod. Daarin onder andere het definitief afhaken in de titelrace, de overwinning op PSV en het succesvolle debuut van Orkun Kökcü.

Oktober

5 | Tuchtcommissie spreekt Van Persie vrij
De tuchtcommissie van de KNVB heeft Robin van Persie vrijgesproken van de rode kaart die de aanvoerder zondag kreeg in het duel tussen Feyenoord en Vitesse. De zaak werd donderdagavond in Zeist behandeld, waarna vrijdagochtend vrijspraak volgde.

7 | Matig Feyenoord speelt gelijk tegen Willem II
Feyenoord heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Willem II. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg het deksel in de slotfase op de neus. Steven Berghuis zorgde vanaf elf meter nog voor een voorsprong, maar in de 85ste minuut maakte Fran Sol gelijk: 1-1.

10 | "Ik kan niet elke week de bal in de 87e minuut binnenschieten"
Robin van Persie zag Feyenoord afgelopen weekend vanaf de bank twee duren punten verspelen tegen Willem II. De spits werd naar de kant gehaald vanwege lichte klachten aan zijn linkerbovenbeen. ''Ik kan niet elke week de bal in de 87ste minuut binnenschieten. Dat besef ik zelf ook wel''

18 | Feyenoord verlengt contract doelman Ten Hove
Feyenoord heeft het contract met Ramón ten Hove verlengd. De twintigjarige doelman heeft donderdagmiddag in De Kuip in het bijzijn van zijn ouders, vriendin en overige familie zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot 2021 aan de club verbindt. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2019.

21 | Goede eerste helft helpt Feyenoord langs PEC Zwolle
Feyenoord is de competitie na de interlandbreak begonnen met een overwinning. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst won zaterdag in de Kuip van PEC Zwolle. De Rotterdammers speelden een prima eerste helft, maar het niveau zakte in het tweede deel van de wedstrijd. Toch bepaalde het in het laatste deel van de wedstrijd de eindstand op 3-0.

25 | Feyenoord verlengt contract Justin Bijlow
Feyenoord en Justin Bijlow hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van twee jaar. Daardoor is de twintigjarige door Feyenoord zelf opgeleide doelman tot de zomer van 2023 aan de club verbonden. Bijlows vorige contract liep tot de zomer van 2021.

28 | Feyenoord verliest met tien man van Ajax
Voor Feyenoord is de eerste Klassieker van dit seizoen uitgelopen op een flinke teleurstelling. In de Johan Cruijff Arena was Ajax met 3-0 te sterk voor het team van Giovanni van Bronckhorst, dat al na vijf minuten met tien man kwam te staan. Na de rode kaart voor Jeremiah St. Juste maakten Justin Bijlow (eigen doelpunt), Hakim Ziyech en Dusan Tadic de doelpunten.

30 | Feyenoord straft St. Juste met recordboete
Feyenoord heeft Jeremiah St. Juste een flinke straf gegeven voor zijn rode kaart in de Klassieker tegen Ajax. De verdediger moet van de club een recordboete betalen.

November

1 | Feyenoord knikkert ADO Den Haag opnieuw uit bekertoernooi
Feyenoord heeft zich donderdag geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst was in eigen huis met 5-1 te sterk voor ADO Den Haag. Nicolai Jørgensen (drie keer), Eric Botteghin en Sam Larsson waren trefzeker namens de thuisclub.

4 | Feyenoord - VVV-Venlo definitief afgelast
De wedstrijd Feyenoord - VVV Venlo is zondagmiddag gestaakt. De wedstrijd was enkele minuten oud toen de lichtinstallatie in het stadion uitviel. De wedstrijd werd stilgelegd, maar het probleem werd niet tijdig opgelost waardoor besloten werd de wedstrijd te staken.

5 | Sven van Beek tekent contract tot 2021
Feyenoord heeft met Sven van Beek overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De 24-jarige zelfopgeleide verdediger zette maandagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis tot 2021. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2019.

11 | Feyenoord in lastige uitwedstrijd langs Heracles Almelo
Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De nummer vier van de ranglijst werd met 0-2 verslagen, waardoor het team van Giovanni van Bronckhorst de derde plaats steviger in handen heeft. Heracles-doelman Janis Blaswich (eigen doelpunt) en Jens Toornstra zorgden na rust in een tijdsbestek van amper vier minuten voor de goals.

20 | Feyenoord en Richard Grootscholten uit elkaar
Feyenoord en Richard Grootscholten gaan per 1 maart 2019 uit elkaar. Grootscholten is tot die tijd vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij zich in alle rust kan oriënteren op een nieuwe functie buiten de club. De aard van het vertrek ligt in een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Partijen hebben overeenstemming bereikt over de tussentijdse beëindiging van zijn contract en hebben besloten geen verdere mededelingen te doen over het vertrek van het hoofd van Feyenoord Academy.

25 | Zwak Feyenoord wint moeizaam van FC Groningen
Feyenoord heeft tegen FC Groningen de zesde thuisoverwinning op rij geboekt. De noorderlingen werden in De Kuip met 1-0 verslagen door een vroege – en knappe - goal van Jens Toornstra. Daarmee pakte het team van Giovanni van Bronckhorst de volle buit in aanloop naar de topper tegen PSV van volgende week zondag.

26 | 'Schok op Varkenoord na handgemeen in kleedkamer'
Feyenoord Onder 19 heeft afgelopen zaterdag pijnlijk verloren van FC Volendam. De Rotterdammers stonden in de rust met maarliefst 4-1 achter. Het slechte spel had alles te maken met een incident op de training. Crysencio Summerville en Mats Knoester kregen ruzie tijdens de training van vorige week donderdag.

December

2 | Feyenoord knokt zich in De Kuip langs PSV
Feyenoord heeft de topper tegen PSV in De Kuip weten te winnen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij doelpunten van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. In de tweede helft bracht Steven Bergwijn de spanning terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 2-1 voor Feyenoord en blijven de drie punten in Rotterdam.

3 | Crysencio Summerville geschorst, beboet en verhuurd
Feyenoord heeft de strafmaat bepaald voor Crysencio Summerville vanwege onacceptabel gedrag ten opzichte van medespeler Mats Knoester, twee weken geleden.

6 | Sterk Feyenoord wint ruim van VVV-Venlo
Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in het inhaalduel met VVV-Venlo. De Limburgers werden donderdagavond met 4-1 verslagen in De Kuip. Tonny Vilhena en Robin van Persie zetten het team van coach Giovanni van Bronckhorst op het juiste spoor, waarna Sam Larsson na rust nog twee keer scoorde. Het betekende de achtste competitieoverwinning in De Kuip van dit seizoen.

9 | Feyenoord in moeizame wedstrijd langs FC Emmen
Feyenoord heeft in Emmen de derde overwinning in een week tijd geboekt. FC Emmen werd op De Oude Meerdijk met 1-4 verslagen door goals van Jan-Arie van der Heijden, Steven Berghuis, Orkun Kökcü en Tonny Vilhena (strafschop). Alle doelpunten werden na rust gemaakt.

9 | Debutant Kökcü: "Wil basisspeler worden bij Feyenoord"
Orkun Kökcü maakte zondag zijn debuut in de Eredivisie. De middenvelder van Feyenoord viel aan het einde van de eerste helft in. De talentvolle Kökcü maakte zijn competitiedebuut nog mooier door de 1-3 te maken.

12 | Principeakkoord: Burger tekent tot 2023 bij Feyenoord
Feyenoord heeft met Wouter Burger een principeakkoord bereikt over een nieuw contract. De zeventienjarige middenvelder zal begin volgend jaar zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis die dan loopt tot medio 2023. Zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2020.

13 | Feyenoord bevestigt: Summerville naar FC Dordrecht
Crysencio Summerville maakt het seizoen af bij FC Dordrecht. De Rotterdammers hebben dit zojuist officieel bekend gemaakt. De zeventienjarige jeugdinternational wordt per 1 januari 2019 aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie verhuurd.

16 | Belabberd Feyenoord ten onder tegen Fortuna Sittard
Feyenoord heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De promovendus was in De Kuip met 0-2 te sterk, waardoor het team van Giovanni van Bronckhorst de ongeslagen status in eigen huis dit seizoen verloor.

17 | Feyenoord verlengt contract Jordy Wehrmann
Jordy Wehrmann heeft maandagmiddag in het bijzijn van veel familie en vrienden zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2020 aan de club verbindt, met een optie voor Feyenoord om aansluitend met nog een jaar te verlengen. De vorige verbintenis van de 19-jarige middenvelder liep tot de zomer van 2019.

20 | Feyenoord bereikt kwartfinale ten koste van FC Utrecht
Feyenoord heeft zich ten koste van FC Utrecht geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De Domstedelingen werden donderdagavond in De Kuip met 1-0 verslagen door een doelpunt van Tonny Vilhena. Het team van Giovanni van Bronckhorst domineerde en kreeg veel kansen op meer, maar liet die onbenut.

21 | Groen licht: Stadionplan naar volgende fase
De directies van Feyenoord Rotterdam NV en Stadion Feijenoord gaan de volgende fase in van de voorbereiding van de bouw van het nieuwe stadion. Daarin worden het definitieve ontwerp voor het nieuwe stadion en de financiering verder uitgewerkt en ingevuld. Nieuw Stadion B.V. zal hiervoor de tweede tranche van de brugfinanciering inroepen.

22 | Feyenoord loot Fortuna Sittard in TOTO KNVB Beker
De volgende tegenstander van Feyenoord in de TOTO KNVB Beker is Fortuna Sittard. De Rotterdammers spelen een thuiswedstrijd. De wedstrijden in de kwart finale worden afgewerkt op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 januari. De KNVB maakt later de definitieve datums bekend.

23 | Feyenoord overtuigt opnieuw niet en speelt gelijk tegen ADO
Feyenoord heeft het kalenderjaar 2018 afgesloten met een gelijkspel tegen ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion eindigde het competitieduel in 2-2. Steven Berghuis en Sam Larsson scoorden voor het team van Giovanni van Bronckhorst, waar Abdenasser El Khayati beide goals voor zijn rekening nam bij de thuisploeg.