Stanley Brard terug als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord

donderdag 27 december 2018 14:32 129.005 keer bekeken 695 reacties FR12.nl Feyenoord.nl

Stanley Brard keert terug bij Feyenoord. Brard, die eerder gedurende acht jaar zeer succesvol was als hoofd van Feyenoord Academy, pakt na onder meer een internationaal avontuur zijn oude functie weer op. Hij volgt daarmee Richard Grootscholten op, met wie de samenwerking onlangs werd beëindigd.

Onder leiding van Stanley Brard werd Feyenoord Academy liefst vier keer op rij verkozen tot de beste jeugdopleiding van Nederland en braken onder anderen Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Georgino Wijnaldum, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi door. Dit bleef ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt. In 2013 koos Brard voor een buitenlands avontuur en vertrok naar Azerbeidzjan, waar hij als hoofd jeugdopleiding bij Qabala Football Club aan de slag ging. Aansluitend werkte hij ook in Japan bij Nagoya Grampus Eight.

Technisch directeur Martin van Geel bewaart goede herinneringen aan de laatste twee jaar van Brards eerste periode als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord, toen zij al nauw samenwerkten. ‘Stan liet toen al zien zeer goed in staat te zijn met visie een koers uit te zetten en een geweldig team te smeden van trainers met verschillende achtergronden en een groep van specialisten. Veel van deze vakmensen ziet hij straks terug op Varkenoord. Bovendien heeft hij sindsdien veel extra ervaring en kennis opgedaan, dus ik heb groot vertrouwen in en kijk uit naar weer een succesvolle samenwerking’, aldus Van Geel.

Voor Brard zelf geldt dat evenzeer: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan op de Academy. Doordat ik er nog veel mensen ken en Feyenoord en zeker de jeugdopleiding altijd ben blijven volgen, weet ik dat ik kom te werken met een uitstekende combinatie van ervaren trainers, oud-spelers en vakinhoudelijke specialisten. Met hen en met mijn kennis en ervaring gaan we er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1.

Gerelateerd nieuws
695 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 227 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67774 leden - Op dit moment zijn 579 mensen actief, waarvan 123 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved