Problemen lichtmasten De Kuip opgelost

Problemen lichtmasten De Kuip opgelost

De lichtmasten van De Kuip zijn weer volledig operationeel. Vandaag (maandag) werden alle tests met de verlichting van het stadion succesvol afgerond, nadat de lichtmasten op zondag 4 november kort na aanvang van Feyenoord – VVV-Venlo uitvielen.

Een week lang werkten tien medewerkers van Stadion Feijenoord aan het repareren en testen van de verlichting. ‘Uiteraard zijn we niet blij met het incident dat heeft plaatsgevonden, maar het is een goede les geweest’, reageert Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord. ‘Zowel de kapotte als de kwetsbare onderdelen zijn vervangen. Zo weten we zeker dat een constructiefout niet meer mogelijk is en hebben we er alles aan gedaan om herhaling te voorkomen.’

Laat de techniek De Kuip toch in de steek? Dan hoeft dit in het vervolg niet meer te leiden tot het definitief staken van een wedstrijd. ‘We hebben zogenoemde workarounds aangelegd, die ervoor zorgen dat we via twee manieren de verlichting weer aan kunnen krijgen’, legt Van Merwijk uit. ‘Zo kan de wedstrijd altijd doorgaan, omdat de lampen binnen het voorgeschreven half uur weer volop schijnen.’ Dat is bovendien ook het geval op de tribunes, waar de supporters bij het uitvallen van de verlichting niet meer met onveilige situaties in het donker te maken krijgen.

De reparatie van de stadionlampen betekent ook definitief groen licht voor de interland Nederland – Frankrijk, aanstaande vrijdag in De Kuip. Ook de KNVB is hierover ingelicht, vertelt Van Merwijk. ‘Zij hadden specifiek om een bevestiging gevraagd. Alles zal probleemloos kunnen verlopen en we kijken uit naar een prachtige Oranje-avond.’

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties