Kritiek op Bijlow: ''Het is een matige keeper''

Kritiek op Bijlow: ''Het is een matige keeper''

Justin Bijlow is sinds dit seizoen de eerste keuze onder de lat bij Feyenoord. Toch bestaan er twijfels over zijn kwaliteiten, zo blijkt uit de uitzending van Veronica Inside vrijdagavond. Daarin bekritiseert Johan Derksen de jonge doelman, die deze week bij Jong Oranje geen sterke indruk achterliet.

"Het was niet best", erkent Jan Boskamp. "En dan heb ik het niet eens over die goal. Op een gegeven moment kreeg Schotland een corner, die uiteindelijk de lat raakte. Hij dook eronderdoor. Dat is één van z'n zwakke punten." Ook het tegendoelpunt was volgens Boskamp deels aan Bijlow te wijten. "Het is natuurlijk een ziekenhuisbal, maar hij moet hem veel overtuigender wegschieten."

Derksen vond Bijlow niet alleen bij Jong Oranje geen goede indruk maken. Ook in de competitie wist de doelman de analist niet te overtuigen. "Hij keepte goed in de Johan Cruijff Schaal, maar daarna heb ik hem alleen maar fouten zien maken. Hij maakt met zijn onzekere gedrag de hele achterhoede gek. Het is een matige keeper." Derksen snapt dan ook niet dat Vermeer op de bank zit. "Het is belachelijk dat hij er met al zijn ervaring niet in staat. Hij is geen wereldkeeper, maar wel gewoon degelijk."

Boskamp is het daar niet mee eens. "Als je kiest voor Bijlow, moet je achter die keuze blijven staan. Vermeer is een goede keeper, maar ze hebben een keuze gemaakt. Daarbij vind ik Bijlow gewoon lekker keepen."

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties