'Gio': ''Mooi dat iedereen minuten heeft gemaakt''

'Gio': ''Mooi dat iedereen minuten heeft gemaakt''

Giovanni van Bronckhorst kan tevreden terugkijken op de prestatie van zijn ploeg in de oefenwedstrijd tegen FC Basel. Feyenoord won die wedstrijd met liefst 0-5. Van Bronckhorst zag zijn ploeg goed reageren na de 3-0 nederlaag van afgelopen woensdag.

"Afgelopen woensdag hebben we een moeizame wedstrijd gespeeld", begint Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. "Vandaag hebben we het uitstekend gedaan. Niet alleen aan de bal, maar ook verdedigend. We stonden goed compact en zijn in balbezit altijd geduldig geweest en hadden het vermogen om de vrije man te vinden. Dan kan je een tegenstander kapot spelen zoals we vandaag gedaan hebben."

Voor Van Bronckhorst was deze wedstrijd ook de gelegenheid om zijn nieuwe aanwinst Luis Sinisterra voor het eerst aan het werk te zien. Over de eerste dagen van de Colombiaan is de trainer tevreden. "Het is een heel open jongen, heel leergierig. Hij is goed opgevangen door de groep. Je ziet vandaag ook z'n kwaliteiten: hij is snel en heel lichtvoetig. Vandaag speelde hij nog een beetje met de handrem erop, nog niet honderd procent. Maar dit zijn wel wedstrijden waardoor hij in de groep kan integreren. Daarom is het mooi dat hij minuten heeft gemaakt."

Ook veel spelers uit de eigen jeugdopleiding kregen dit trainingskamp de kans om aan de trainer te laten zien wat ze konden. "We hebben bewust veel jongens meegenomen. Dan is het mooi dat iedereen minuten heeft gemaakt. Voor hun is het goed. Ze merkten toch wat trainen en spelen op het hoogste niveau inhoudt."

Van Bronckhorst geeft aan met een tevreden gevoel het vliegtuig in te stappen. "We hebben deze week goed gewerkt. Ook in de ontwikkeling van ons eigen spel hebben we stappen gemaakt. Dat geeft vertrouwen", besluit de oefenmeester.

Lees meer over
trainingskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties